Autor
Toni Bravo

Tres estacions de la L9 Sud guanyen el primer Premi d'Interiorisme Ascer

Mercabarna, Parc Logístic i Europa / Fira guanyen un nou guardó després del Premi FAD d'interiorisme 2016, la participació a la Biennal de Venècia 2014 i la nominació als Premis Internacionals RIBA 2018.

La 16a edició dels premis Ceràmica Arquitectura i Interiorisme, organitzats i promoguts per l'Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (Ascer), ha concedit el primer Premi d'Interiorisme a les tres estacions de metro de la L9 Sud, Europa / Fira, Parc Logístic i Mercabarna, dissenyades pels arquitectes Garcés, Seta i Bonet

Els Premis Ascer destaquen projectes d'arquitectura i interiorisme de qualsevol nacionalitat que facin un millor ús dels paviments i revestiments ceràmics fabricats a l'Estat espanyol. El jurat ha destacat "el contrast que planteja la utilització del paviment ceràmic net i confortable en contacte amb el moviment de les persones, i la radicalitat i nuesa de la resta de les superfícies. Posa en valor l'ús d'un únic material que és capaç de resoldre totes les situacions que planteja un paviment en un espai públic".

Un espai "geològic"

A la memòria del projecte, els arquitectes expliquen el concepte en què s'han basat per fer el disseny de les tres estacions de la L9 Sud situades a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat: "Apostem per una proposta que amb els mínims mitjans tregui el màxim partit de les condicions que són pròpies d'una construcció subterrània. Volem un espai més geològic que edificat, seguint la clàssica lògica que el lloc, en el sentit més profund del terme, és fonamental en la resolució de qualsevol programa arquitectònic".

Les estacions ja han estat distingides a la Biennal de Venècia 2014 i han obtingut el Premi  FAD d'interiorisme 2016. Recentment han estat nominades als Premis RIBA 2018. L'entrega del Premi d'Interiorisme Ascer es farà el dia 6 de febrer del 2018. 

Pots veure més fotografies de les estacions premiades aquí.

Darrera modificació
dijous, gener 11, 2018 - 08:37

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tres-estacions-de-l9-sud-guanyen-primer-premi-dinteriorisme-ascer