09.11.2017
Autor
Premsa TMB

La fotografia documental del DOCfield Barcelona, a l’Espai Mercè Sala

Subtítol

Les instantànies que formen l'exposició retraten la realitat territorial dels extrems de les línies del metro.

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull des d’avui l’exposició Final de línia dins la Ruta DOCfield, en el marc del Festival de Fotografia Documental DOCfield Barcelona. Les instantànies dels fotògrafs Alessandro Vincenzi i Marc Ansaloni que es podran veure a l’Espai Mercè Sala retraten un projecte que explica la realitat territorial dels extrems de les línies del metro de Barcelona.

El projecte Final de línia descriu els límits territorials d’universos –de vegades molt distants i desconeguts– que són el resultat de la intervenció humana i la cerca de solucions favorables a la ciutadania. En aquest context, els finals de línies de metro es converteixen en refugi per als usuaris que es queden i en metàfora d’un viatge per als que en creuen les portes.

Marco Ansaloni és fotògraf col·laborador de mitjans de comunicació i revistes internacionals, com National Geographic, GEO Magazine o Archaeology Magazine, mitjançant el desenvolupament de projectes relacionats amb la història, el patrimoni i la cultura. Alessandro Vincenzi és fotògraf independent especialitzat en fotografia documental i de profunditat, vinculada a qüestions socials de sectors diversos.

Imatge
La fotografia documental del DOCfield Barcelona a l'Espai Mercè Sala / Imatge: TMB

L’exposició es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, fins al 10 de gener de 2018. L’entrada és gratuïta.

25 exposicions sobre mobilitat humana

La temàtica de DOCfield Barcelona gira al voltant de la mobilitat humana. El festival, que planteja interrogar el ciutadà a través de la fotografia documental, proposa una reflexió sobre les diferents formes de viatjar, sigui per necessitat o per desig, i els itineraris i trobades resultants que transformen la identitat humana i geogràfica. Enguany, el festival programarà fins a 25 exposicions.

La Ruta DOCfield, la secció oficial del festival, permet al públic fer un viatge per la seva programació seguint un eix geogràfic central que travessa Barcelona des del nus Diagonal-Passeig de Gràcia fins a Colom, amb exposicions programades en diferents espais de la ciutat, entre els quals l’Espai Mercè Sala.

DOCfield Barcelona, que enguany canvia les seves dates a la tardor, està organitzat per la Fundació Photographic Social Vision, entitat sense ànim de lucre compromesa en la divulgació del valor social de la fotografia documental i del fotoperiodisme.

Darrera modificació
04.09.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/fotografia-documental-docfield-barcelona-lespai-merce-sala