Autor
Toni Bravo

Una exposició fotogràfica homenatja el Tramvia Blau entre copa i copa

El Merbeyé allotja una col·lecció de 12 fotografies de l'emblemàtic transport de l'avinguda Tibidabo, que aquests dies descansa a la cotxera mentre se'n renova completament la font d'energia.  

Des del 28 d'octubre i fins al 16 de desembre, el Merbeyé Cocktail Bar de la plaça del Doctor Andreu acull l'exposició fotogràfica Tramvia Blau, últim supervivent, de la fotògrafa italiana establerta a Barcelona Antonia Zeni.

En paraules de Zeni, la mostra és "un homenatge a la seva antiguitat i supervivència amb el pas dels anys". L'atzar, però, ha fet coincidir l'exposició fotogràfica amb la suspensió del servei del Tramvia Blau per obres de modernització de la subcentral elèctrica i pavimentació d'un tram de l'avinguda Tibidabo.

Les imatges de l'exposició fan referència als 116 anys d’història del Tramvia Blau, i destaquen els elements del vehicle que s'han mantingut intactes malgrat el pas del temps. Així, podem trobar instantànies en què podem veure, per exemple, els antics seients de fusta, el cartell de "Se prohíbe escupir", per a aquells que a principis del segle XX mastegaven tabac i després l'escopien a terra, o detalls en bronze del vehicle, com els agafadors de les portes.

Imatge
Detall de l'interior i de l'agafador de bronze de la porta / Imatge: Antonietta Zeni

Detall de l'interior i de l'agafador de bronze de la porta / Foto: Antonietta Zeni

L'artista no només ha retratat alguns dels elements carismàtics del Tramvia Blau, sinó també escenes de la quotidianitat del tramvia, que no devien ser gaire diferents fa un segle. Imatges en blanc i negre i en color d'usuaris baixant del vehicle, de passatgers que observen la ciutat mentre el Tramvia Blau fa el seu recorregut o esperant l'únic supervivent dels tramvies barcelonins de principis del segle XX.

Darrera modificació
dimarts, novembre 21, 2017 - 12:32

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/exposicio-fotografica-homenatja-tramvia-blau-entre-copa-copa