24.11.2016
Autor
Premsa TMB

TMB lliura els premis als guanyadors del setè festival internacional de curts Subtravelling

Subtítol

El curt guardonat pel jurat de la categoria oberta al públic, Roda a TMB, és ‘Le Murmure’ i el més votat pel públic ‘De mimos va la cosa’

Imatge
Premiats, patrocinadors i organitzadors de la setena edició del Subtravelling / Foto: Pep Herrero (TMB)

Aquesta tarda, al vestíbul de l'estació de Fira de la línia 9 Sud de metro, ha tingut lloc l’entrega de premis als guanyadors de les diferents categories de la setena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB, que enguany ha col·laborat per primera vegada amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud. 

I els guanyadors són…

Dins la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, on els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats amb un mòbil al metro o als busos, el treball guardonat pel jurat és Le Murmure, de Pau Gutiérrez. El curt retrata les llums que viuen al metro en contrast amb l’obscuritat de les persones i el misteri que ens provoca el món subterrani. El guanyador, que ha competit amb gairebé una cinquantena de curts presentats, s’ha endut un iPad i un viatge per a dues persones a Seül durant la celebració del festival SMIFF 2017. Aquest any també es premiava la creació que més fomentés el civisme i la convivència amb un premi al millor guió. En aquest cas s’ha escollit l’obra El follet de TMB, d’Eduard Marin, que s’ha endut un iPad i un viatge per a 2 persones a Cannes per assistir al Short Film Corner, amb la inscripció del curt en aquest festival també inclosa, entre d’altres premis.

Igualment l’obra més votada d’aquesta categoria per part dels usuaris del web ha estat De mimos va la cosa, dirigida per Mercedes González, que s’ha emportat un sopar per a dues persones al restaurant Muxía. A més, els cinc curts finalistes i guanyadors s’emetran a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro, i també es podran veure dins la propera edició del festival del metro de Seül. Els finalistes són: Com formigues, de Ruth Martínez; Andana, de Ricardo Alfonsín; El follet de TMB, d’Eduard Marin, i Cap de Metro, d’Ignacio Aros. 

D’altra banda, pel que fa a la secció oficial del festival La Mostra, en què es presentaven 20 curts de ficció i animació, l’obra que ha rebut més vots és Perfect Houseguest, de Max Porter. Hi havia també un premi per als votants que per participar podien guanyar un any de cinema gratis per a dues persones, obsequi del patrocinador d’aquesta categoria, Cines Filmax Granvia. El guanyador del sorteig és Jesús López Fernández. 

A més, durant el període de votació, del 10 al 21 de novembre, diàriament s’han sortejat entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia també de Cines Filmax.

Darrera modificació
25.11.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-lliura-premis-guanyadors-sete-festival-internacional-de-curts-subtravelling