10.11.2016
Autor
Premsa TMB

Inici del període de votació dels curtmetratges a competició del Subtravelling 2016

Subtítol

Fins al 21 de novembre, els usuaris del transport públic poden votar el seu curt preferit de les categories La Mostra i Roda a TMB en el web del festival

Avui, 10 de novembre, s'inicia el període de votació de les categories La Mostra i Roda a TMB del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB.  
 
Aquest festival enguany celebra la seva setena edició i té com a principal novetat la col·laboració internacional amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), que també celebra la seva setena mostra. Així, els dos operadors duen a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans, compartint curts i d’altres sinergies. 
 
A partir d’avui al web del festival ja es poden trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions La Mostra i Roda a TMB acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 21 de novembre, els interessats poden votar el seu curt preferit i participar automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratis per a dues persones, obsequi del patrocinador d’aquesta categoria, Cines Filmax Granvia. A més, per incentivar la participació, cada dia se sortegen entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, també cortesia de Cines Filmax. 
 
La Mostra se segueix presentant com un programa de 20 curtmetratges, que barreja curts de ficció i animació. Alguns són de producció coreana, ja que la meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF i la resta per l’organització del Subtravelling. Aquestes joies cinematogràfiques internacionals, a més del web del festival, es poden veure fins al 21 de novembre a las pantalles del MouTV. 




Pel que fa a la categoria Roda a TMB, consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què des del passat 13 d’octubre fins al 9 de novembre podien participar-hi els usuaris del transport públic que presentessin un curtmetratge de tres minuts de durada rodat amb un mòbil a les instal·lacions del metro i dels busos de TMB.  
 
En aquest cas, un jurat professional farà una selecció dels finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un iPad i un viatge per a dues persones a Seül durant la celebració del festival SMIFF 2017, així com també premiarà la creació que més fomenti el civisme i la convivència amb un iPad i un viatge per a 2 persones a Cannes per assistir al Short Film Corner, la inscripció del curt en aquest festival també inclosa, entre d’altres premis. 
 
El 24 de novembre se celebrarà l'acte de cloenda del festival Subtravelling a l’estació Fira de la línia 9 Sud, on es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran els curtmetratges guardonats. 

Darrera modificació
10.11.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/inici-periode-de-votacio-curtmetratges-competicio-subtravelling-2016