17.10.2016
Autor
Premsa TMB

TMB participa a l'Open House Barcelona 2016 amb cinc espais del metro

Subtítol

El festival de la difusió de l’arquitectura tindrà lloc aquest cap de setmana amb portes obertes en 211 edificis i infraestructures

TMB col·labora en la setena edició del festival d’arquitectura 48H Open House BCN, que se celebra el cap de setmana del 22 i el 23 d’octubre, amb la visita gratuïta i guiada a cinc infraestructures del metro. 

Dins la secció Open Infraestructures, en què es destaquen les visites a les infraestructures i els equipaments que han sorgit com a conseqüència de l’activitat humana, i que donen suport al desenvolupament de la ciutat i al seu creixement econòmic i social, es podran visitar les estacions d’Europa I Fira (l'Hospitalet de Llobregat) i Zona Universitària (les Corts) de la L9 Sud. 

En el marc de l’itinerari infraestructures, es podran veure, prèvia preinscripció, les cotxeres de Can Zam de la línia 9 Nord (Santa Coloma de Gramenet), i dins l’itinerari sobre equipaments i infraestructures de mobilitat, les estacions de Llefià i La Salut (Badalona) de la línia 10, un circuit guiat pel seu arquitecte, Alfons Soldevila, en aquest cas també amb inscripció prèvia.

Tots els espais es corresponen a instal·lacions de grans dimensions, d’escala urbana, metropolitans i més enllà, que suposen un impacte urbanístic important, una gran planificació en el temps i operacions de sutura per integrar-los en el teixit urbà.

Programa de les visites a infraestructures de metro:   

Amb preinscripció:

  • Itinerari Equipaments i Infraestructures de Mobilitat: Circuit amb parada a les estacions de metro de la línia 10 de Llefià i La Salut, de Soldevila Arquitectes. Punt de trobada a l’estació de Llefià, dissabte a les 17:30 i diumenge, a les 13 hores (adreça: Rda. de Sant Antoni de Llefià / Av. d’Amèrica / Badalona). 
  • Itinerari Infraestructures: Circuit que inclou una visita a les cotxeres i tallers de Can Zam, de la línia 9 Nord, on hi arriben un total de 7 vies, dues amb funció de cotxeres per a la conducció automàtica i cinc destinades a tallers, de les quals dues són elevades sobre pilars per a manteniment general. (adreça Av. de l’Anselm de Riu, 1 Santa Coloma de Gramenet). 

I sense preinscripció:

  • Estació de metro Europa Fira, línia 9 Sud, de Garcés - De Seta - Bonet arquitectes: Dissabte d’11 a 19 h (adreça: Plaça d’Europa - carrer d’Amadeu Torner / L'Hospitalet de Llobregat).
  • Estació de metro Zona Universitària, línia 9 Sud, de Carme Pinós: Dissabte d’11 a 14 h (adreça: av. Doctor Marañón, 27 / Barcelona).

Voluntariat, patrocini i participació

48H Open House BCN és un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l'any 2010. Una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per obrir la bona arquitectura a la ciutat. L'objectiu és fer-los viure l'arquitectura i la ciutat, donant-los l'oportunitat de remirar-la. 

Enguany permet visitar 211 edificis i infraestructures, 21 més que l’any passat, que habitualment estan tancats al públic o amb accés restringit. La ciutat convidada d’aquesta edició és Badalona, amb l’obertura de 15 edificis i 4 itineraris. 

El projecte és recolza en tres pilars principals: voluntariat, patrocini i participació. Per això és molt important la participació i col·laboració ciutadana, d'entitats, associacions, empreses i administracions.

Imatge
Estació Europa Fira L9 Sud

Darrera modificació
14.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-participa-lopen-house-barcelona-2016-amb-cinc-espais-metro