16.09.2016
Autor
Premsa TMB

L'Espai Mercè Sala acull una mostra retrospectiva de l'art decoratiu Swab Stairs al metro

Subtítol

L'art contemporani emergent del Swab que ha decorat durant sis anys les escales del metro s'exposa fins al 7 d'octubre

Imatge
Una de les obres que van decorar les escales del metor al juny / Foto: Pep Herrero

L'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions al metro de TMB, acull l'exposició Swab Stairs, sis anys d'art sota terra, una mostra retrospectiva de les obres que van ser escollides per al Swab Stairs 2016 i una selecció de les propostes de les edicions anteriors, des de l'inici del projecte l'any 2011. 

A més de repassar els millors treballs dels alumnes de les escoles d'art i disseny participants en aquest projecte, que han omplert de color les escales d'accés d'algunes estacions de metro durant 6 primaveres, el visitant també pot veure el vídeo documental Swab Stairs, abans de l'alba, que mostra el muntatge de les escales durant la nit, mentre el metro roman tancat.

L'exposició es pot veure a l'Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, des d'avui fins al 7 d'octubre. L'entrada és gratuïta. 

Obres artístiques en clau de futur

Swab Stairs és una activitat del programa Swab Off i del projecte cultural TMB Cultura, de la Fundació TMB, per mitjà de la qual les principals escales d'accés al metro de Barcelona mostren les obres d'art d'estudiants d'escoles d'art i disseny procedents de diversos continents, vinculant el món acadèmic amb la transformació creativa del paisatge i acostant l'art emergent als usuaris diaris del transport metropolità.

En l'última edició, les obres que van vestir les escales del metro durant el passat mes de juny tenien com a temàtica els paradigmes utòpics de la ciutat del futur. Els participants havien d'aportar solucions creatives i utòpiques per a les ciutats del futur, considerant l'augment de població urbana, la mobilitat i l'impacte positiu de l'avenç tecnològic en la consecució de més sostenibilitat i harmonia social.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de Fujifilm, empresa encarregada d'imprimir els vinils amb equips i materials d'última generació, com la impressora Acuity Led1600 II.

L'exposició coincideix amb Swab Barcelona, Fira Internacional d'Art Contemporani, que celebra la seva 9a edició del 29 de setembre al 2 d'octubre al Pavelló Italià de Fira Barcelona.

Darrera modificació
20.09.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lespai-merce-sala-acull-mostra-retrospectiva-de-lart-decoratiu-swab-stairs-metro