20.07.2016
Autor
Premsa TMB

Comença a circular el tren commemoratiu del 90è aniversari del Metro Transversal

Subtítol

El tren vinilat amb motius de la sèrie 100 recorrerà la línia 1 fins al desembre, en homenatge al metro nonagenari

Aquest vespre ha començat a circular en servei convencional dins del carrusel de la línia 1 de metro un tren de la sèrie 4000 vestit amb motius decoratius d'un dels primers trens, de la sèrie 100, que van inaugurar la línia del Metro Transversal el 10 de juny del 1926.

Es tracta d'una de les accions que la Fundació TMB ha organitzat per celebrar el 90è aniversari sobre aquest metro nonagenari, el primer que es va projectar i el segon que es va posar en servei després del Gran Metro, que ho va fer dos anys abans, el 1924.

El tren vinilat, que també està decorat amb una exposició fotogràfica a les finestres sobre el Transversal, recorrerà la línia 1 del metro fins al final d'aquest any.

Els cotxes més grans del món

Una curiositat del Ferrocarril Metropolità Transversal és que per a la inauguració del primer tram es van encarregar 10 automotors elèctrics de grans dimensions, que posteriorment es van ampliar a 12, a la societat barcelonina Material para Ferrocarriles y Construcciones, SA (MFC). Els nous vehicles, de 22 metres de longitud, van ser fins a l'any 1962 els cotxes de metro més grans del món.

Durant les dues primeres dècades, el servei de la línia es va donar exclusivament amb aquest material mòbil de la sèrie 100, de manera que circulaven trens d'un sol cotxe a causa de la seva gran capacitat. Igualment, aquesta sèrie va circular per la línia 1 fins als anys 70, al llarg dels quals es va anar retirant del servei.

Codis QR en 9 estacions de metro 

Dins de les activitats commemoratives, els usuaris del metro que disposin d'un telèfon amb connexió a internet també poden reviure com eren les estacions del tram commemorat (Bordeta - Catalunya) fa 90 anys, escanejant uns codis QR que s'han instal·lat a les andanes de les estacions de Santa Eulàlia, Mercat Nou, Plaça de Sants, Hostafrancs, Espanya, Rocafort, Urgell, Universitat i Catalunya.

A través d'aquest codi QR s'enllaça amb un conjunt d'imatges que permeten veure com eren aquestes estacions quan es van inaugurar. Es tracta d'una iniciativa dissenyada i desenvolupada per Andana Central, l'Associació d'Amics del Metro de Barcelona, conjuntament amb la Fundació TMB.

Darrera modificació
25.07.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-circular-tren-commemoratiu-90e-aniversari-metro-transversal