Autor
Marta Franco

‘Barcelona metro a metro’, molt més que una guia, un viatge històric

L'obra ‘Barcelona metro a metro’, de Marta Torres, que permet conèixer l'origen del nom de cada estació del suburbà i s'apropa a llocs d'interès del seu entorn, té també una versió web en què s'actualitza la informació del llibre.

Saps qui va ser Lesseps? Què va fer Urquinaona per la ciutat? D'on prové el nom d'Horta, o el de Fontana? Sabies que cada estació amaga un pessic d'història de la ciutat? El llibre Barcelona metro a metro desvela les singularitats històriques, arquitectòniques i lúdiques de cadascuna de les estacions de metro i detalla tot el que els seus voltants poden oferir. 

Marta Torres Muñoz, presidenta de l'Associació Barcelona Metro a Metro, és l'autora d'aquest llibre, reeditat el 2014 per l'Ajuntament de Barcelona. L'obra té una versió web en què també es recullen suggeriments de bars i restaurants propers a les estacions de metro perquè els tafaners puguin descobrir les recomanacions dels veïns. La web es pot consultar en català i castellà i actualment s’està treballant en l’actualització dels continguts (noves línies i estacions) i en la versió anglesa.

Una Barcelona àmplia, explicada en detall 

Barcelona metro a metro és una manera diferent de viatjar, des de les entranyes de la ciutat de Barcelona, als seus racons més desconeguts i als d'algunes poblacions metropolitanes a través de les estacions de les diferents línies de la xarxa de metro, una proposta d'interès per a tothom que vulgui redescobrir la seva ciutat.

TMB col·labora en la promoció d’aquesta iniciativa per difondre els valors culturals, històrics i socials associats a l'obra i del metro com a mitjà de transport col·lectiu, així com a element dinamitzador i eix central de la proposició del llibre.

Imatge
Coberta del llibre 'Barcelona, Metro a Metro', de Marta Torres

Coberta del llibre 'Barcelona, metro a metro', de Marta Torres
Darrera modificació
dilluns, juliol 4, 2016 - 12:20

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/barcelona-metro-metro-molt-mes-que-guia-viatge-historic