Autor
Marta Franco

L'educació i el saber vesteixen l'estació de metro de Ciutadella / Vila Olímpica

TMB participa en la celebració del 25è aniversari de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Una intervenció mural al passadís de l'estació de metro Ciutadella / Vila Olímpica divulgarà coneixement.

Difondre el coneixement i oferir als usuaris del metro de Barcelona diferents reflexions sobre la importància de l'educació i del saber, és un dels objectius de l'exposició que vesteix les parets del passadís de l'estació Ciutadella / Vila Olímpica de la línia 4 de metro, dins el projecte Sapere aude (Atreveix-te a saber) de la UPF.

Fins al setembre, l'usuari podrà llegir diferents cites sobre l'educació pronunciades per 26 cèlebres personatges històrics de la cultura i la ciència universals, com ara els escriptors Gabriel García Márquez, William Shakespeare, Cervantes i Albert Camus, així com pensadors de la talla de Confuci, Hannah Arendt, Michel de Montaigne i Immanuel Kant, entre altres filòsofs, científics, polítics i inventors de totes les èpoques.

Les cites escollides responen, fins on és possible, als equilibris de nacionalitat, gènere, cultura i diferents disciplines.

Hannah Arendt: “Pensar i estar completament viu són el mateix”

María Zambrano: “La primera forma de poder és pensar”

Amb aquesta exposició, emmarcada en les activitats de celebració dels 25 anys de la UPF, la universitat desitja exportar a l'espai públic una part del que s'ensenya entre les seves parets i compartir-ho amb tota la societat.

L'acció de col·laboració forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que busca aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

Imatge
Exposició 'Sapere Aude' al metro / Foto: Pep Herrero

Les cites poden llegir-se en diferents idiomes / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
dijous, juny 30, 2016 - 14:13

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/leducacio-saber-vesteixen-lestacio-de-metro-de-ciutadella-vila-olimpica