Autor
Marta Franco

L'estètica industrial de tres estacions de la L9 Sud conquista els premis FAD 2016

El disseny de tres estacions de metro de la nova línia 9 Sud, situades a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, ha guanyat un premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2016.

Ahir a la nit es van donar a conèixer els guanyadors de l’edició 2016 dels premis FAD. Com vam informar fa unes setmanes, entre els finalistes es trobava l’estudi Garcés-De Seta-Bonet, per l’arquitectura interior de les estacions de metro Mercabarna, Parc Logístic i Europa / Fira, de la L9 Sud.

Finalment, aquestes estacions, caracteritzades pel brutalisme, com s'anomena el corrent arquitectònic partidari de deixar el formigó a la vista (béton brut en francès), s’han endut el guardó. 

Amb aquest disseny es busca copsar la magnitud i la complexitat de l'obra d'infraestructura, aspecte que ha valorat molt positivament el jurat, que opina que li atorga un aspecte “de ruïna moderna que es treballa d'una manera gairebé museològica o escènica”. 

Darrera modificació
divendres, juny 10, 2016 - 08:56

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/lestetica-industrial-de-tres-estacions-de-l9-sud-conquista-premis-fad-2016