31.05.2016
Autor
Premsa TMB

L'art contemporani emergent del Swab Barcelona torna a decorar les escales del metro

Subtítol

Entre el 3 i el 22 de juny quinze accessos de sis estacions del suburbà lluiran els dissenys dels alumnes de diferents escoles d'art

En el marc de la 9a edició del Swab Barcelona, Fira Internacional d'Art Contemporani, que tindrà lloc del 29 de setembre al 2 d'octubre a la Fira de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Swab Barcelona prèviament han convidat les escoles de disseny més rellevants de Catalunya a presentar, entre els dies 3 i 22 de juny, una obra artística en algunes estacions del metro de Barcelona.

La iniciativa s'anomena Swab Stairs i forma part del programa Swab Off i del projecte cultural TMB Cultura, de la Fundació TMB. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d'exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Concretament, es mostraran reproduïts en vinil els millors treballs dels alumnes de les escoles d'art i disseny participants, que ompliran de color quinze escales d'accés de sis estacions de metro: les de Sagrada Família (L5), Diagonal (L5), Passeig de Gràcia (L2), Liceu (L3), Drassanes (L3) i Jaume I (L4).

Els projectes escollits són dels alumnes Christy Chan Wing Tung (SCAD Hong Kong); Pol Vaqué (ESDAP Olot); Claudia Blanes (IED); Fran Gordon (Escola Royal College of Art London); Jordi Farreras (Elisava); Clara Ribes (EASD Pau Gargallo); Judith Pérez (EASD Serra i Abella); Ester Marín (Massana); Raquel Luesma (La Llotja); Galina Besedina (Da Vinci Buenos Aires); Aitouche Ahmed (École Supérieure des Beux-Arts d'Alger); Sahand Aizadeh (ECUAD Vancouver); Arantxa Nova (EADT); Tiago Almança (ESDI), i Bruna Belmonte (Escola de Belles Arts de Barcelona UB).

Divendres 3 de juny, a les 12.00 hores, hi haurà un acte de presentació en què s'atendrà els mitjans de comunicació al vestíbul principal de l'estació de Diagonal de la línia 5 de metro (Rambla de Catalunya amb carrer Rosselló).

Muntatge del disseny de Jordi Farreras (Elisava) / Foto: SWAB

Darrera modificació
11.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lart-contemporani-emergent-swab-barcelona-torna-decorar-escales-metro