20.05.2016
Autor
Premsa TMB

Les fotografies de Misha Pedan del metro de Khàrkiv, del DOCfield >16, a l'Espai Mercè Sala

Subtítol

Algunes estacions de metro també llueixen reproduccions sobre vinil de grans dimensions de les instantànies del fotògraf ucraïnès

L'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions al metro de TMB, acull l'exposició M, del fotògraf ucraïnès Misha Pedan, en el marc del Festival de Fotografia Documental de Barcelona DOCfield >16, una iniciativa col·lectiva liderada per la Fundació Photographic Social Vision, que reconeix el valor social de la fotografia documental i el fotoperiodisme.

La mostra M és una crònica poètica de la república socialista soviètica d'Ucraïna. Es tracta d'una col·lecció de fotografies preses clandestinament per l'autor durant els seus viatges en metro a la ciutat de Khàrkiv entre 1985 i 1986. Cada dia Misha Pedan viatjava durant 45 minuts d'anada i tornada de la ciutat, un total anual d'unes 1.000 hores al metro, que aprofitava per retratar alguns dels usuaris amb els quals compartia viatge.

L'exposició es podrà veure a l'Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, fins al 2 de setembre. L'entrada és gratuïta. 

‘Europe: Lost in Translation’

Aquest any la directora artística del festival és Natasha Christia, escriptora i docent resident a Barcelona que complementa la seva activitat com a consultora de col·leccions i com a marxant especialitzada en fotografia i fotollibres. 

La proposta que vertebrarà la seva direcció artística utilitza el tema Europe: Lost in Translation per qüestionar l'essència ideològica i identitària del vell continent i parlar sobre els valors fonamentals en els quals es basa la coexistència dels nostres països en el marc d'un context determinat per fronteres geogràfiques, culturals, econòmiques i polítiques. La idea és incloure continguts inèdits i autors emergents, nacionals i internacionals, familiaritzats amb el llenguatge editorial, així com explorar gèneres híbrids i nous llenguatges documentals.

Imatges de gran format a les estacions

Per tal d'apropar encara més la mostra M als usuaris, algunes estacions de metro llueixen també diferents reproduccions sobre vinil de grans dimensions d'algunes de les instantànies de Misha Pedan. Concretament, les imatges de gran format estaran col·locades en estacions i vestíbuls de diverses estacions de metro, a la línia 1 (Espanya), a la línia 2 (Sagrada Família, Universitat i Paral·lel), a la línia 3 (Lesseps, Drassanes i Diagonal), a la línia 4 (Poblenou) i també a la línia 5 (Diagonal i La Sagrera).

Imatge
Misha Pedan davant d'algunes de les seves fotografies a l'Espai Mercè Sala / Foto: TMB

Misha Pedan davant d'algunes de les seves fotografies a l'Espai Mercè Sala / Foto: TMB
Darrera modificació
23.05.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/fotografies-de-misha-pedan-metro-de-kharkiv-docfield-16-lespai-merce-sala