Autor
Redacció

Passeig nocturn en el tren històric del 1924, en record del Transversal

La Fundació TMB i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han fet reviure durant una nit l’experiència d’un viatge al passat amb el primer tren del Gran Metro.

Un any més el primer comboi de metro, del 1924, ha estat l'estrella d'un passeig pel temps, organitzat per la Fundació TMB i TMB. Aquesta passada matinada el tren M1-M6-M8 ha recorregut el tram entre l'estació de Sagrada Família i la de La Pau, de la línia 2, transportant més de 300 nostàlgics que no s'han volgut perdre aquesta jornada que ja és una tradició de cada primavera.

En el trajecte d'anada, el tren ha fet una parada sorpresa a l'estació de Bac de Roda, moment que els viatgers han aprofitat per retratar tots els detalls d'aquesta joia del patrimoni del transport públic. També a La Pau hi ha hagut temps per apreciar els detalls del venerable comboi i retratar-se amb els viatgers vestits d'època, integrants del col·lectiu Anacrònics, abans d'invertir la marxa i tornar a contravia cap a Sagrada Família.

Reconeixement al Metro Transversal 

Enguany el viatge del tren històric retia un homenatge al Metro Transversal amb motiu del seu 90è aniversari, ja que el primer tram d’aquesta línia, entre la Bordeta i Catalunya, es va inaugurar el 10 de juny del 1926.

És per això que abans d'iniciar el trajecte  els assistents han tingut l’oportunitat de conèixer els principals trets d'aquell projecte, que va començar com a simple ferrocarril d'enllaç entre les Glòries i Sants, i va convertir-se després en la columna vertebral del transport urbà més massiu de Barcelona. Ho ha explicat Alfred Puig, historiador ferroviari, en el vestíbul de Sagrada Família, envoltat de diverses fotografies del procés constructiu i de la inauguració del Transversal. L'Associació d'Amics del Metro de Barcelona, Andana Central, han comentat les imatges i han explicat anècdotes del seu context històric.

Imatge
Alfred Puig en la seva explicació sobre el Metro Transversal / Foto: Pep Herrero

Els participants a la sortida, a l'estació de La Pau / Foto: Pep Herrero

 

Darrera modificació
dimarts, juliol 26, 2016 - 08:40

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/passeig-nocturn-tren-historic-1924-record-transversal