22.04.2016
Autor
Premsa TMB

L’estació de metro d'Universitat acull un tast del festival romà de Badalona

Subtítol

El proper dilluns els usuaris podran assistir a alguns tallers de la Magna Celebratio 2016

Dilluns, 25 d’abril, a la tarda, l’estació de metro d’Universitat (línies 1 i 2) s’omplirà d’història, amb motiu de la celebració de la Magna Celebratio 2016, el festival romà que se celebra a Badalona del 28 d’abril a l’1 de maig i que organitza el Museu de Badalona.

Entre les 16.30 i les 19 hores, els usuaris del metro podran aprendre a viure durant una estona com ho feien els romans gràcies a la reconstrucció de la seva vida quotidiana mitjançant la recreació d’estris, processos de treball i objectes d’aquella època.

Membres del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona visitaran el metro per fer cinc demostracions. Una repassarà la indumentària romana, per mostrar les robes que portaven els romans i en què els participants podran comprovar com pesava l’equip d’un soldat romà. Una segona tractarà el tema dels ungüents per descobrir quins productes utilitzaven els romans per netejar-se el cos i per maquillar-se, què feien servir per hidratar-se la pell i quin ús li donaven a les plantes aromàtiques. El tercer taller donarà a conèixer els jocs de carrer i de taula que entretenien grans i petits a l’antiga Roma. El quart, sota el nom de Scriptorium, mostrarà com eren els llibres, les pissarres per escriure, les llibretes escolars o els llapis romans i com es feien les tintes per escriure. Finalment, també es podrà veure com s’encunyava una moneda.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre ciutadans i associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana per aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

Darrera modificació
22.04.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lestacio-de-metro-duniversitat-acull-tast-festival-roma-de-badalona