11.04.2016
Autor
Premsa TMB

'Col·lecció Joan Miró. Fes-te-la teva!', la nova exposició que acull l'Espai Mercè Sala

Subtítol

La instal·lació gira al voltant de la nova col·lecció de la Fundació Joan Miró

Ha obert les portes la nova mostra que es pot veure a l’Espai Mercè Sala, la sala de la Fundació TMB al metro, Col·lecció Joan Miró. Fes-te la teva!, una selecció d’imatges sobre la presentació amb la qual la Fundació Joan Miró celebra i anuncia que estrenen col·lecció

La col·lecció s’ha enriquit amb la incorporació d’un conjunt de pintures procedents de col·leccions particulars i s’ubica de nou a les sales que l’arquitecte Josep Lluís Sert i Joan Miró van projectar per acollir les obres de l’artista. Aquesta nova presentació, que introdueix algunes novetats importants i recupera peces clau dels fons de la Fundació, permet fer un recorregut per totes les etapes artístiques de Miró. El visitant pot descobrir, a través del fort vincle que l’artista estableix amb els seus orígens, el caràcter universal de la seva obra.

Per descobrir aquesta nova col·lecció s’han creat cromos d’una selecció de 24 obres destacades de la nova presentació que es distribueixen en diferents punts de Barcelona. Els cromos completen un àlbum que es pot aconseguir a la mateixa Fundació Joan Miró i que es pot veure i compartir al web http://albummiro.cat/. Entre les obres que circulen es poden trobar, per exemple, des del Tapís de la Fundació (1979) fins a les obres Mont-roig, l'església i el poble (1919), Maig 1968 (1968-73) i Dona (1974).

La campanya al voltant d’aquestes miniatures que corresponen als àmbits temàtics d’ordenació de la col·lecció es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, fins al 6 de maig. L’entrada és gratuïta.

40è aniversari de la Fundació Joan Miró

El nou plantejament de la col·lecció culmina el 40è aniversari de la Fundació Joan Miró i reforça la seva singularitat: la Fundació és un espai mediterrani on art, arquitectura i paisatge conviuen estretament. La nova col·lecció s’articula en vuit àmbits que il·lustren conceptes clau del pensament i de l’obra de Miró i que permeten explorar la producció i el llenguatge personalíssim d’un dels artistes més influents del segle XX. Aquests vuit àmbits són: Terra; Més enllà de la pintura; Violència, evasió; Anonimat; Poesia i silenci; Antipintura; Sobreteixims, i Art i quotidianitat.

Imatge
Selecció d'obres de la nova col·lecció de la Fundació Joan Miró que es poden veure a l'Espai Mercè Sala / Foto: TMB

Selecció d'obres de la nova col·lecció de la Fundació Joan Miró a l'Espai Mercè Sala / Fotos: TMB
Darrera modificació
11.04.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/colleccio-joan-miro-fes-te-teva-nova-exposicio-que-acull-lespai-merce-sala