Autor
Marta Franco

Retratant l'ànima d'uns anònims companys de viatge

Hem conegut un dibuixant suburbà que diàriament troba en els seus viatges en metro un moment fantàstic per dibuixar. Els seus retrats transmeten les emocions dels usuaris amb qui comparteix trajecte.

El talent es desplaça en transport públic. Hi és present en cadascun del més d'un milió d'usuaris que agafen el metro cada dia. Fa uns mesos ressaltàvem la feina d'un dibuixant urbà que retrata viatgers entre parada i parada.

Continuem aquesta sèrie i us presentem un altre artista que també per afició dibuixa els usuaris del metro durant els seus trajectes diaris. Parlem del lleidatà Francesc Ricart, interiorista i arquitecte tècnic resident a Barcelona, que dibuixa des de ben petit i que en els darrers temps s'ha especialitzat en la tendència dels urban sketchers.

Més de 400 retrats, sobretot de la línia 3  

En tan sols un any, el seu dossier ja suma més de 400 il·lustracions de passatgers, la gran majoria fetes a la línia 3 de metro, però també en té alguna dalt d’un bus, especialment a la línia 20. 

El Francesc quan puja al comboi intenta deduir si l'usuari en què s'ha fixat fa cara d'estar-s'hi un parell de parades com a mínim i el retrata durant el seu breu recorregut. Acaba d'acolorir l'obra pel carrer. Hi identifica la línia i el dia, i més tard comparteix el dibuix al seu compte d'Instagram.

Ens explica que allò que més agrada a la seva comunitat de seguidors a les xarxes socials és quan penja la il·lustració amb la fotografia al fons del retratat, com en aquest cas:

 


Aquests són només uns exemples de la seva particular mirada dels usuaris del metro:

 

Imatge
L'usuari Francesc Ricart dibuixant a l'andana de l'estació Poble Sec / Foto: Pep Herrero

L'usuari Francesc Ricart dibuixant a l'andana de l'estació Poble Sec / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
dimarts, juliol 13, 2021 - 10:59

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/retratant-lanima-duns-anonims-companys-de-viatge