04.02.2016
Autor
Premsa TMB

‘Vida tòxica', una mostra de l'artista Álvaro Soler i Plastic Pollution Coalition, a l'Espai Mercè Sala

Subtítol

L'exposició recull una selecció de fotografies de peces escultòriques que denuncien l'impacte humà sobre el medi ambient

Ha obert les portes la nova mostra que acull l'Espai Mercè Sala, la sala de la Fundació TMB al metro, Vida tòxica, una selecció d'imatges d'algunes escultures de l'artista Álvaro Soler Arpa que denuncien l'ús irresponsable dels materials plàstics i residus no degradables que perverteixen i fan tòxica la natura.

El projecte s'ha fet en col·laboració amb l'organització global Plastic Pollution Coalition, un moviment internacional que treballa per frenar la contaminació del plàstic i els seus efectes tòxics en el medi ambient, en els éssers humans, el mar i els animals.  

Les instantànies de l’“animalari fantàstic” de l’artista gironí que es poden veure a la sala d’exposicions de TMB són del fotògraf Carles Bellvehí i mostren, segons els organitzadors, unes criatures en un moviment inquietant que recorden els animals prehistòrics, però en aquest cas en el seu interior contenen plàstics i altres residus. Amb aquestes espectaculars escultures, que no deixen indiferent l'espectador, l'artista pretén reflexionar sobre si la natura, tal com la coneixem avui, serà capaç de neutralitzar tots els residus que aboca l'home o bé sucumbirà als desastres mediambientals.

La mostra es podrà veure a l'Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, fins al 24 de març. L'entrada és gratuïta.

A més, aquesta exposició coincidirà, a partir del 16 de febrer, amb la presència de les escultures d'aquestes criatures, que han mutat com a conseqüència de la contaminació del planeta i la intervenció humana, al vestíbul de la terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona.

Darrera modificació
11.02.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/vida-toxica-mostra-de-lartista-alvaro-soler-plastic-pollution-coalition-lespai-merce