26.11.2015
Autor
Premsa TMB

Dotzena edició de les proves d'aptitud per als candidats a convertir-se en músics del metro

Divendres, 27 de novembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l'Associació de Músics de Carrer (Amuc BCN), amb la col·laboració d’un jurat integrat per professors de l’Escola de Músics Juan Pedro Carrero (JPC), adherida al Districte de Ciutat Vella, organitzen una nova prova de selecció per avaluar els músics aspirants a tocar en algun dels 39 punts que tenen reservats dins de la xarxa de metro.

Així, entre les 9 i les 19 hores, la dotzena edició d’aquestes proves tindran lloc a la cèntrica estació d'Arc de Triomf (línia 1). Els temes que van predominar a les anteriors convocatòries van ser les cançons populars acompanyades de melòdiques guitarres, però també es van poder escoltar trios de jazz i alguns instrumentistes en solitari que tocaven amb talent el teclat, els trombons, l’acordió, el saxo o el violí, entre d’altres.

Prop d'una vuitantena de músics apuntats

La prova d’idoneïtat segueix la mateixa metodologia de les edicions passades. Cadascun dels prop de 80 candidats, que es preveu es presentin, haurà d’interpretar alguns temes escollits a l’atzar pels membres del jurat, d’entre una varietat d’entre 20 i 30 cançons del repertori presentat per cada músic. El jurat valorarà criteris com la qualitat interpretativa i la varietat de repertori, l’originalitat i la riquesa creativa de la proposta i la diversitat cultural, estilística i instrumental.

Si l’avaluació del jurat és favorable el músic obtindrà el carnet d’associat a Amuc BCN i podrà participar en els projectes d'aquesta associació, revalidant així el dret per actuar al metro sempre i quan es respecti la normativa del projecte.

El projecte de regulació dels músics del metro de Barcelona, que ja porta 14 anys en marxa, és pioner a Europa i al món. L’objectiu és garantir la qualitat de la música que s’ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control per al seu bon funcionament. Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d'aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d'enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

Darrera modificació
22.12.2015
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/dotzena-edicio-de-proves-daptitud-candidats-convertir-se-musics-metro