Autor
Oriol Pàmies

TMB col·labora en la pel·lícula ‘Amics per sempre’, ambientada en la Barcelona olímpica

Un autobús històric Pegaso del 1992 té un paper (secundari, esclar) en la ‘tv movie’ que TV3 emetrà dimarts a la nit, coincidint amb els 25 anys del començament dels Jocs de Barcelona.

TV3 estrenarà dimarts, 25 de juliol, el telefilm Amics per sempre, que explica una història d'amistat i superació en el marc de la Barcelona del 1992. Òscar Muñoz n'és l'actor protagonista: encarna el propietari de l'últim xiringuito de la Barceloneta en lluita per sobreviure en una ciutat olímpica en ple canvi.

Dirigida per Román Parrado i amb altres actors com Betsy Turner o Marta Bayarri, la pel·lícula s'emetrà coincidint amb l'aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Rodada entre Barcelona, Calella i Lleida, és una producció de TV3, Som Batabat i Lastor Media, amb producció associada d'Impulsa Film i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Comitè Olímpic Internacional, i amb la col·laboració de TMB, entre d'altres.

El film reprodueix l'esperit de l'època gràcies a una exhaustiva feina d'ambientació que, fins i tot, ha recuperat vestits i elements originals de la cerimònia inaugural de La Fura dels Baus, que apareixen al film. Fins i tot inclou imatges d'arxiu, i els moments més icònics del Jocs hi són presents, més enllà del valor documental, ja que en algun cas influeixen decisivament en la trama.

Un altre element autèntic de l'època és l'autobús Pegaso de la col·lecció de vehicles històrics de la Fundació TMB, que va participar en el rodatge realitzat el 23 de maig a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Es tracta del cotxe 5139, de la sèrie 6420, que va estar en servei comercial entre el 1989 i el 2005.

Imatge
El bus Pegaso 6420 també va participar en l'últim Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics / Foto: Arxiu TMB

El bus Pegaso 6420 també va participar en l'últim Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics / Foto: Arxiu TMB

Darrera modificació
dilluns, juliol 24, 2017 - 10:13

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmb-collabora-pellicula-amics-sempre-ambientada-barcelona-olimpica