10.06.2015
Autor
Premsa TMB

Exposició i 6è Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui

El cap de setmana del 13 i 14 de juny se celebrarà una nova exhibició de vehicles històrics i el sisè Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui, organitzat per TMB, la Fundació TMB, Sagalàs i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).

Màs d’una trentena de vehicles s’exhibiran a l’avinguda Maria Cristina (entre la plaça Espanya i l’avinguda de Rius i Taulet) tant dissabte, 13 de juny, a la tarda, entre les 16 fins a les 21.30 hores i diumenge, 14 de juny, entre les 9 i les 10 del matí. Diumenge a les 10.30 hores es donarà el tret de sortida del ral·li, una oportunitat única per veure reunits vehicles que representen cent anys del transport públic a Catalunya.

Com a novetat, en aquesta sisena edició, s’amplia l’oferta d’activitats de dissabte a la tarda. Hi haurà escriptors que han publicat llibres sobre els busos de Barcelona per parlar amb el públic, així com tambà s’organitzaran demostracions i proves amb un simulador de conducció d’autobusos anomenat OMSI.

Tambà tornaran a ser protagonistes les visites guiades que permeten conèixer les característiques dels vehicles màs singulars, amb inscripció prèvia, alguns busos històrics faran un trajecte per Montjuïc per tal que els usuaris que ho vulguin puguin reviure un recorregut per la muntanya dalt d’uns vehicles molt especials.

A màs, hi haurà un espai dedicat als màs petits en què es portaran a terme diferents tallers relacionats amb el món de l’autobús, amb la col·laboració de TMB Educa, el projecte educatiu de TMB, Jovi amb el seu bus JoviBus on es podrà pintar, dibuixar i jugar amb plastilina i un bus antic vestit de barrufets.

Vehicles singulars com a protagonistes

Aquest any tambà es comptarà amb la presència de participants d’altres països europeus. Entre els autobusos que participaran en el ral·li hi ha algunes de les millors peces del patrimoni històric de la Fundació TMB, com ara el Dodge 265, de fabricació nord-americana, de 1936, el Chausson 59, de 1955, l’Aclo 410 de dos pisos i l'autobús MAN SD 200 sèrie 2000-2012, restaurat amb motiu del 25è aniversari del Barcelona Bus Turístic. A màs, tambà es podran veure el Pegaso 3036, el Pegaso 7092 i el Pegaso 5139. ARCA i Sagalàs tambà mostraran els seus vehicles màs emblemàtics.

Recorregut de 40 km fins a Caldes

El dia 14 de juny al matí, tots aquests vehicles participaran en una caravana festiva, que començarà a Barcelona, a l’avinguda Maria Cristina. Des d’aquest punt, a les 10.30 h es donarà la sortida als autobusos, que enfilaran la Gran Via en direcció al nord. Fora de Barcelona, per minimitzar les afectacions al trànsit, l’itinerari seguirà rutes secundàries i vies urbanes, per la carretera antiga de Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, fins arribar a Caldes de Montbui, despràs d’uns 40 quilòmetres de trajecte. L’arribada a Caldes serà sobre les 13 hores, despràs els vehicles s’exposaran al passeig de Pi i Margall fins a les 14 hores, en què es donarà per acabat el ral·li. Es pot consultar el programa a www.busclassic.com i a les pàgines web dels organitzadors.

Darrera modificació
27.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/exposicio-6e-ralli-internacional-dautobusos-classics-barcelona-caldes-de-montbui