03.08.2015
Autor
Premsa TMB

Nova exposició "TMB en acció. Un viatge sostenible" a l'Espai Mercè Sala

L’Espai Mercè Sala, la sala de la Fundació TMB al metro, estrena l’exposició TMB en acció. Un viatge sostenible, una síntesi dels principals problemes ambientals del món actual amb el detall de la contribució que el transport públic col·lectiu està fent a Barcelona per afrontar-los i guanyar un futur millor.

La mostra, produïda per TMB, es pot veure des d'avui i fins a finals de novembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de metro Diagonal, inicialment en l'horari especial d'agost: de dilluns a divendres feiners de 10 a 15 h i de 16.30 a 20.30 h. L’entrada és gratuïta.

Amb abundants dades, sovint tractades en format d'infografia, l'exposició aborda els principals reptes que les ciutats tenen plantejats en matèria de sostenibilitat, pel que fa a la qualitat de l'aire, l'ús racional de l'aigua, el consum d'energia i la gestió dels residus. En cada àmbit s'explicita l’esforç que està fent el transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana per aconseguir fites ambicioses d'estalvi i millora ambiental en benefici del conjunt de la societat, per exemple reciclant aigua, reconvertint la flota d'autobusos o recuperant energia de la frenada dels trens. També se suggereixen contribucions que els ciutadans podem fer, individualment o en família, per acostar-nos a l'objectiu de la ciutat sostenible.

Un apartat especial de la mostra explica com TMB aplica aquests principis al seu comportament com a organització: com busca els beneficis ambientals en la planificació de xarxes, com prioritza els productes verds en les compres i com fa que el manteniment jugui a favor del medi.

La protecció del medi es un dels eixos vertebradors de les polítiques estratègiques de TMB, com es desprèn del seu Pla Director de Sostenibilitat Ambiental, que aposta per l’ecoeficiència, la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, i la promoció de la cultura de la sostenibilitat.

Darrera modificació
14.01.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/nova-exposicio-tmb-accio-viatge-sostenible-lespai-merce-sala