15.01.2013
Autor
Premsa TMB

TMB es compromet amb el projecte solidari 'Mou-te contra el càncer'

TMB posa en marxa Mou-te contra el càncer, el projecte solidari escollit pels treballadors de TMB dins del programa Tria la teva causa 2011, enmmarcat en el Pla Director de Cooperació i Solidaritat. Es tracta d'una iniciativa que ha sorgit dels propis empleats, que han triat la lluita contra el càncer com a causa solidària.

En la campanya hi col·laboren l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC), sumant un total de 14 entitats. És la primera vegada que totes les entitats van de la mà en un projecte d'aquestes característiques. Durant tres mesos es duran a terme diverses accions de prevenció i difusió d'hàbits de vida saludable.

Cinc causes a escollir en matèria de solidaritat

Històricament TMB ha participat en diverses campanyes de caràcter social relacionades amb l'entorn proper o més llunyà, i quasi bé sempre comptant amb el suport del grup de Voluntaris TMB. Però aquest 2011 marcarà un punt d'inflexió en la manera de participar en causes solidàries, ja que a partir d'ara seran els mateixos treballadors els que decidiran la causa a la qual volen que la companyia doni suport.

A través de la intranet corporativa es va articular un sistema de votació per les cinc causes relacionades amb la gent gran, el càncer, l'alimentació i l'eradicació de la pobresa, els drets dels infants i les persones amb discapacitat. En el procés hi van intervenir cinc treballadors de TMB representant cada una de les causes. Enguany hi van participar 2.000 empleats.

Un cop escollida la Causa Gent TMB 2011, en aquest cas, la lluita contra el càncer, es va iniciar el procés de participació amb les entitats del sector i es va dissenyar de manera conjunta una acció de cooperació, que ens ha portat fins a l'inici de la campanya que s'ha presentat avui. Per donar continuïtat a aquest model de participació, durant l'últim trimestre d'aquest any s'iniciarà el procés per triar l'acció del 2012, amb la qual cosa s'espera acollir més iniciatives d'aquest tipus i consolidar una manera de treballar en què els treballadors són els còmplices indispensables de l'acció social de TMB.

Diverses activitats per prevenir i fomentar hàbits de vida saludables

Les accions es distribuiran durant el darrer trimestre de l'any, amb un bloc temàtic per mes sota un marc comú. Així, el mes d'octubre (amb el lema Estima't i fes salut), i coincidint amb la celebració de la Setmana Europea contra el càncer organitzada per la FECEC, està dedicat a la prevenció i la difusió d'hàbits de vida saludable seguint les recomanacions del Codi europeu contra el càncer (CECC): no fumar, limitar el consum d'alcohol, menjar fruita, verdures i cereals, evitar l'obesitat i les substàncies cancerígenes, evitar els exposicions prolongades al sol, fer activitat física regularment, vacunar-se contra l'hepatitis B, consultar el metge en cas d'anomalies físiques i fer-se les proves recomanades per detectar el càncer a temps.

Calendari d'accions durant el mes d'octubre:

  • Dilluns 10. Els Voluntaris TMB repartiran en dos centres de treball fruita amb informació sobre els hàbits de vida recomanables. Entre les 5 i les 7 hores del matí al Centre Operatiu de Negoci de Zona Franca i entre les 11.30 i les 12.30 hores a les estacions d'Hospital de Bellvitge, Santa Eulàlia, La sagrera i Fondo de la L1 de metro.
  • Dimarts 11. Entre les 11 i les 12 hores a l'estació de Diagonal L5 voluntaris de les entitats participants repartiran fruita amb informació sobre els hàbits de vida recomanables i per fomentar-ne el consum.
  • Dimecres 19. Amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de mama es realitzarà una acció art in progress a l'estació de Passeig de Gràcia consistent en la construcció per part dels usuaris d'un gran llaç rosa fet amb post-its. També s'instarà als treballadors de TMB i als usuaris que passin per l'estació a escriure un pensament contra el càncer en cada post-it. Es donarà suport a aquesta acció amb un llaç rosa a les pantalles del Mou TV i a les xarxes socials (Facebook i Twitter). Des de la pàgina de Facebook de TMB es podrà esciure un missatge en un post-it virtual que figurarà en el mur real que es col·locarà a Passeig de Gràcia.
  • Dilluns 24. Xerrada interna a càrrec de la nutricionista-dietista Pilar Cervera sobre hàbits de vida saludable i nutrició. A les 18,30h a les instal·lacions de Gaudí.

Durant el mes de novembre les activitats tindran com a eix central el lema El càncer es pot curar i al desembre No estàs sol i Els nens i els adolescents també tenen càncer.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-es-compromet-amb-projecte-solidari-mou-te-contra-cancer