17.11.2011
Autor
Premsa TMB

Una mostra a l'Espai Mercè Sala recull la vida dels Músics al Metro en el seu desè aniversari

Subtítol

La mostra s’anomena ‘En un món anònim’ i ha comptat amb la participació d’alumnes de Belles Arts de la UB. Del 24 al 26 de novembre, l’estació d’Universitat acull la 9a edició del Festival de Músics al Metro amb actuació d’Els Catarres

S’ha inaugurat a l'Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, la mostra En un món anònim, un treball fotoperiodístic que aprofundeix en l’anàlisi socioantropològica dels Músics al Metro, amb motiu del desè aniversari del projecte que des del 2001 regula la seva presència a les estacions del metro.

L’exposició es pot veure a l’Espai Mercè Sala fins al proper 20 de gener, de dilluns a divendres feiners, entre les 10 i les 20.30 hores. Els visitants hi poden trobar material fotogràfic, audiovisual i textos que expliquen la història del músic, i la seva percepció de la vida, el món, la música i la ciutat.

Dotze estudiants de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) han indagat en la història dels músics que decideixen mostrar el seu art en el subsòl de la ciutat i han fotografiat allò que els ha sorprès per reflexionar sobre aquest fenomen a travàs de les seves peces fotogràfiques i audiovisuals.

9è Festival dels Músics al Metro de Barcelona

En el marc de la celebració de la primera dècada dels Músics al Metro, del 24 al 26 de novembre, tambà tindrà lloc la novena edició del Festival de Músics al Metro. L'escenari de les actuacions serà al vestíbul de l'estació d'Universitat de les línies 1 i 2 de metro, i els concerts es realitzaran a partir de les 17:30 hores durant aquests tres dies consecutius.

El Festival consistirà -com d’altres anys- en una marató de concerts de música variada i comptarà amb una selecció de les formacions que actualment actuen a la xarxa de metro. A màs, el grup musical Els Catarres obrirà el festival amb una actuació que no deixarà ningú indiferent. En altres edicions d’aquest festival tambà hi han participat DJ Panko, integrant del grup Ojos de Brujo, Joan Reig, membre del grup Els Pets, el cantautor Lucas Masciano i els integrants del grup Delafé y Las Flores Azules, entre d’altres artistes que han volgut donar-li suport.

El primer Festival de Músics al Metro sostenible

En aquesta ocasió, el Festival pren consciència de la preservació del medi ambient i en col·laboració amb el projecte Música Zero, el nou projecte de l'associació Producciones Callejeras, els concerts es convertiran en escenaris autònoms que funcionaràn amb energia solar i biomotriu. Aquesta energia farà funcionar els equips de so i es generarà desde bicicletes mitjançant la participació del públic, que pedalarà per aconseguir el primer Festival de Músics al Metro sostenible. Els participants seran obsequiats amb el disc del projecte.

L’èxit d’aquest Festival, juntament amb la bona marxa de les proves d’idoneïtat que se celebren periòdicament per garantir una bona qualitat musical i donar resposta a l’increment de les sol·licituds per tocar al metro, estan contribuint a posicionar aquest projecte com un model de referència dins d’aquest àmbit de programes culturals a nivell internacional i a TMB com a una empresa compromesa amb la difusió de l’art i la cultura.

Projecte pioner de TMB i Amuc BCN

El projecte Músics al Metro va començar l’any 2001 de la mà de l’Associació de Músics del Carrer (Amuc), TMB i de l’Ajuntament de Barcelona. Durant aquests 10 anys de funcionament, màs de 600 músics s’han acollit a aquest sistema regulat.

L’objectiu d’aquest projecte continua sent la regulació de l’actuació dels músics per tal de fer-la compatible amb el desenvolupament normal del servei al metro, alhora que ofereix als intèrprets un espai de promoció i de difusió de la seva música, convertint l’espai públic en una plataforma per als creadors màs joves. Actualment el projecte disposa de 34 punts concrets i senyalitzats a la xarxa de metro.

Darrera modificació
14.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/mostra-lespai-merce-sala-recull-vida-musics-metro-seu-dese-aniversari