30.10.2011
Autor
Premsa TMB

TMB lliura els premis als guanyadors del Subtravelling, el festival de curts al metro

Ja ha tingut lloc l'entrega de premis als guanyadors de les diferents categories del Subtravelling 2011, la tercera mostra internacional de cinema curt al metro de Barcelona, que es va inaugurar el 20 d’octubre al mini cinema que fins el 30 d'octubre ha omplert de petites grans històries l’estació de metro d’Universitat, punt neuràlgic del festival.

Màs de 500 persones no es van voler perdre aquest fi de festa i van poder veure en una gran pantalla els millors curtmetratges i moments del festival. La presentació va anar a càrrec de l’actor Joan Pera i entre el públic tambà es van poder veure cares conegudes del món del cinema i del teatre, com ara Kike Maíllo, director del llargmetratge Eva, que ha obert el Festival de Sitges d’aquest any amb molt bona acollida.

I els guanyadors són...

Com l’any passat, les categories de competició eren la Secció Oficial (microcurts), la de Campus i la de Roda a TMB. En la primera, l’obra de ficció escollida pel públic, às The Note (1.672 vots), del director Jon Greenhalgh, una producció que comença amb un tros de paper en què hi ha escrit t’estimo, mentre que la màs votada de la categoria d’animació às Signs (1.412 vots), del director Vincent Gallagher, una història que mostra la màgia que hi ha darrere de coses que veiem cada dia com són els pictogrames que s’amaguen rere els senyals viaris.

Aquesta secció es presentava com un programa de 30 curtmetratges de tres minuts de durada i enguany, es subdividia entre 15 històries de ficció i 15 d’animació, amb un premi tambà diferenciat per a cada tipologia. Eren els vots dels participants, els que decidien el curt premiat. Amb el vot es participava en el sorteig d’un premi, un viatge per a dues persones a Los Angeles. La guanyadora d’aquest viatge às Ainara Munt, una dels 443 participants, que han votat un total de 5.995 vegades.

D’altra banda, dins la categoria Campus, es van seleccionar un total de 15 curts, realitzats per alumnes de les escoles i universitats de cinema de Catalunya. Finalment, s’ha escollit La fugida, de Víctor Carrey (ESCAC), com la millor peça audiovisual, i els seus creadors van ser premiats amb una càmera de vídeo HD professional i dues entrades dobles per a l’acte de cloenda del Badalona Film Festival.

Finalment, pel que fa a la categoria Roda a TMB el curt guardonat às metroDiorama, dirigit per Marçal Solà. En aquest curt el temps es detà però els sentiments es mouen en un metro que às viu. El director ha guanyat un viatge per a dues persones a Berlín, allotjament inclòs, amb entrada per assistir a la Berlinale. A màs, Iciar Calle, autora del curtmetratge màs vist, Viu la ciutat, viu TMB, s’ha endut un mòbil de darrera generació (iPhone). A màs, als primers 20 curtmetratges que s’han penjat al microsite tambà se’ls ha premiat amb 20 entrades dobles per assistir a una master class amb el director i productor de curtmetratges Dani Lenon.

Aquesta secció consistia en un concurs amb convocatòria pública per rodar un microcurt de tres minuts de durada mitjançant el mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB. En total s’hi van presentar màs d’una vuitantena de curts, que encara es poden veure a la galeria de vídeos del microsite del festival, una web que fins ara ha rebut 31.555 visites.

Fins a l'11 de novembre, encara es pot visitar l’exposició Transport, moviment, cinema Obre la pàgina en una finestra nova en el marc del Subtravelling a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal.

Darrera modificació
03.08.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-lliura-premis-guanyadors-subtravelling-festival-de-curts-metro