14.01.2013
Autor
Premsa TMB

Segon Ral·li d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui

Dins del marc de la segona edició de la Primavera Cultural de TMB, la Fundació TMB, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), juntament amb Sagalés i l'associació ARCA, van organitzar un 2n Ral·li d'Autobusos Clàssics. El ral·li va seguir un recorregut entre Barcelona i Caldes de Montbui (Vallès Oriental), amb participants tant d'àmbit local i nacional com internacional.

En aquesta segona edició es va ampliar l'exhibició dels vehicles històrics i es va fer una exposició temporal estàtica dels vehicles clàssics oberta a tothom. Aquesta exposició va tenir lloc a l'avinguda Maria Cristina (entre la plaça Espanya i l'avinguda de Rius i Taulet).

Vehicles singulars per a una diada inoblidable

El ral·li consiteix en una passejada de vehicles clàssics similar a la que es fa cada any entre Barcelona i Sitges, amb la singularitat que està reservada a autobusos, amb l'espectacularitat i el desafiament que això suposa.

Entre els autobusos que hi participen hi ha algunes de les millors peces del patrimoni històric de la Fundació TMB, com ara el Dodge 265, de fabricació nord-americana, de 1936, i el Chausson 59, de 1955. A més, aquest any, com a novetat especial, va destacar la participació de l'autobús Aclo 410 de dos pisos. Aquest vehicle es va construir el 1948 i va transportar viatgers en trajectes urbans fins al 1965. Durant els vuitanta va ser l'entranyable Zoobus de Barcelona. Després de retirar-lo i restaurar-lo, ja torna a formar part de la col·lecció de vehicles històrics de TMB.

Els vehicles clàssics, protagonistes de la Primavera Cultural

A més, també es van veure el Pegaso 7092, el Pegaso 5139 i el Pegaso 3036. També hi van ser presents l'Hispano Suiza de 1909 i el Ford AA de 1929 de Sagalés; el Chevrolet Ayats de 1933, de Soler i Sauret; el Pegaso Z d'Alsa de 1959, o l'autocar Pegaso 5031 de 1969 i el microbús Sava de 1972, d'ARCA.

També hi van participar operadors internacionals com ara la RATP de París, l'STIB de Brussel·les o particulars de Grenoble.

Empreses patrocinadores

El 2n Ral·li d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui ha estat possible gràcies al patrocini i a la col·laboració de diverses empreses relacionades amb el sector de l'automoció: CEPSA, Europart Hispano Alemana, Carglass, Consman Truck, ENGAR, Cocentro, Jou Insurance - AXA, Scabarna, Pycseca, Automoción Mon Bosch, KROM, Fersix, Atendo-Renfe, Frigicoll, GMV, Treid, ERSA, Rectificadora Carrión, Rodi, Carrocera Castrosua, Enginyers del Vallès, Consorci Turisme, Würth i Bridgestone.

L'objectiu dels organitzadors és fomentar el transport públic i la cultura de la mobilitat sostenible que fa més d'un segle que es practica en benefici del país, mitjançant la difusió del patrimoni històric que entre tots quatre restauren i conserven amb notable dedicació i esforç.

Aquesta funcionalitat utilitza marcs, però el teu navegador no els admet.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/segon-ralli-dautobusos-classics-barcelona-caldes-de-montbui