15.11.2012
Autor
Premsa TMB

‘25 anys compartint èxits', una mostra a l'Espai Mercè Sala sobre el Barcelona Bus Turístic

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, ha obert les portes a una mostra commemorativa del 25è aniversari del Barcelona Bus Turístic (BBT), un servei de TMB i Turisme de Barcelona, que descobreix cada any la ciutat a més de dos milions de turistes i que genera visites i activitat econòmica a 67 equipaments de la ciutat.

El visitant pot apreciar no només imatges del primer quart de segle en servei del BBT, sinó tambà fotografies i projeccions sobre diferents fets històrics que han marcat l’evolució de Barcelona en aquests darrers 25 anys. Es pot conèixer, mitjançant fotografies i material audiovisual, l’evolució urbanística, històrica, cultural i turística de la ciutat, i com el BBT s’ha integrat en el paisatge urbà de Barcelona i ha compartit èxits amb un dels millors clubs esportius del món: el FC Barcelona.

En aquest sentit, la mostra fa referència, per exemple, a l’any de naixement de Gerard Piquà, Leo Messi, Cesc Fàbregas i Pedro Rodríguez (1987), a l’era del Dream Team amb la contractació de Johan Cruyff (1988) com a punt d’inici, la consecució de la primera Copa d’Europa del club contra la Sampdoria (1992), i l’assoliment de la “triple corona”, no aconseguida mai per cap altre equip (2009), entre d’altres triomfs.

A més dels grans moments del Barça, també es repassen efemèrides com els Jocs Olímpics del 1992, els anys temàtics de Miró (1993), Gaudí (2002) o la Gastronomia (2005); el I Fòrum Universal de les Cultures (2004), la inauguració de nous espais culturals i instal·lacions renovades com el Telefèric de Montjuïc (2007), el reconeixement dels castells i la dieta mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO (2010), etcètera.

Pel que fa a la història del BBT es fa un resum dels fets més importants dels seus 25 anys de vida, com ara els seus inicis amb la posada en marxa de la Línia 100 Descobrim Barcelona al 1987, passant per l’entrada en servei dels autobusos de dos pisos (1996), l’ampliació del seu període de funcionament a tot l’any interrompudament (2000), la creació de la Línia Verda o Ruta Fòrum (2004), i el naixement del Barcelona Bus Turístic de Nit (2006), entre molts d’altres.

Una zona interactiva i un espai dedicat a Gerard Piqué

Un dels espais més innovadors de l’exposició és la zona interactiva de caràcter divulgatiu adreçada a escolars, que acompanyats de monitors del programa educatiu de TMB Educa, poden visitar l’Espai Experiència i aprendre més sobre la història de la Ciutat Comtal. Es tracta d’un recorregut animat per gaudir de l’experiència de viatjar a bord del BBT. Els dijous i divendres per la tarda i els dissabtes al matí i a la tarda tambà es faran aquestes sessions d’animació per al públic en general.

Finalment, la mostra tambà reserva un espai especial per a repassar la trajectòria del futbolista blaugrana Gerard Piquà, que va nàixer només uns mesos abans de la posada en servei del BBT, i que apadrina l’exposició en una clara mostra de compromís amb la seva gent i la seva ciutat.

L’exposició 25 anys compartint èxits es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’Estació de Diagonal, de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 hores, i excepcionalment, amb motiu d’aquesta mostra, tambà els dissabtes d’11 a 14 hores i de 15:30 a 19:30 hores. Els festius 6 i 8 de desembre tambà estarà oberta amb el mateix horari que els dissabtes. L’entrada és gratuïta.

Darrera modificació
23.09.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/25-anys-compartint-exits-mostra-lespai-merce-sala-sobre-barcelona-bus-turistic