15.01.2013
Autor
Premsa TMB

Voluntaris de TMB ajudaran pacients de l'Institut Guttmann a moure's amb autonomia al metro

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la Fundació Privada Institut Guttmann han subscrit avui un conveni per desenvolupar activitats de foment de l'autonomia personal a la xarxa de metro.

A partir d'ara, dins dels programes de rehabilitació, els pacients de l'Institut Guttmann podran participar en sessions mensuals de coneixement de la configuració de la xarxa de metro i ús efectiu del servei, amb atenció especial a tots els dispositius de mobilitat que conté, de la mà d'empleats voluntaris de TMB. L'activitat tindrà lloc un cop al més, en funció de la disponibilitat dels treballadors voluntaris que la dirigiran, i els participants seran els pacients seleccionats pels responsables dels programes de rehabilitació.

El conveni firmat avui s'inscriu en la política de responsabilitat social de TMB i desenvolupa una de les línies del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, que persegueix facilitar els desplaçaments de persones amb necessitats especials de mobilitat i fomentar la seva autonomia.

Ascensors en el 83% de les estacions

En aquest sentit, des de fa uns mesos, s'estan desenvolupant tallers de foment de l'autonomia al metro, adreçats a entitats i col·lectius de persones amb dificultats de desplaçament. L'objectiu també és familiaritzar-los amb els recursos que ofereix la xarxa de metro per afavorir els viatges, com ara els ascensors instal·lats en el 83% de les estacions.

Així es dóna continuïtat i s'amplia la feina que, des de fa més de deu anys, conductors voluntaris de TMB fan amb els seus serveis solidaris d’autobús, fora de la jornada laboral, per ajudar grups de persones amb necessitats especials, entre ells pacients de l'Institut Guttmann, a desplaçar-se fins a un punt concret de l’àrea metropolitana de Barcelona i a conèixer en detall els autobusos de TMB.

La Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann, entitat sense ànim de lucre, té per objectiu promoure, impulsar i aconseguir la rehabilitació integral de les persones afectades per una lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o una altra gran discapacitat física d'origen neurològic, donar-los el suport i els serveis més convenients per aconseguir una reinserció social satisfactòria, i contribuir eficaçment al ple reconeixement dels seus drets i a una efectiva equiparació d'oportunitats.

Darrera modificació
07.02.2019

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/voluntaris-de-tmb-ajudaran-pacients-de-linstitut-guttmann-moures-amb-autonomia-metro