18.03.2011
Autor
Premsa TMB

Arrenca la 2a edició de la Primavera Cultural de TMB

Arrenca una nova edició de la Primavera Cultural de TMB, una programació cultural que fins a finals de juny omplirà les instal·lacions del metro i dels autobusos d'una multitud de propostes musicals, teatrals, d'art, de moda, literàries, etc., amb l'objectiu d'apropar la creació i la cultura als usuaris del transport públic de Barcelona i l'àrea metropolitana.

Aquesta iniciativa forma part del projecte TMB Cultura, un pla que expressa el compromís de TMB amb la promoció i la democratització de la cultura i que pretàn apropar-la als usuaris per enriquir l'experiència del viatge i donar un valor afegit al transport públic.

Música, art, teatre, història i molta creació

El ventall de disciplines culturals que es portaran a terme es poden dividir en set grans àmbits: música, exposicions, moda, art i escena (teatre, dansa, màgia, circ), literatura, història i cocreació 2.0. Entre les activitats que s'emmarquen dins el programa de la Primavera Cultural del 2011, hi ha propostes que, a causa de l'èxit de l'any passat, tornaran a ser protagonistes, però també en destaquen moltes de noves i pioneres, en què les xarxes socials i les noves tecnologies tenen un paper important.

D'altra banda, cal destacar que per a aquesta segona edició de la Primavera Cultural, TMB ha encarregat el disseny del cartell oficial identificador de tot el programa al guanyador del premi nacional de disseny, l'il·lustrador Javier Mariscal.

La gran majoria de les activitats són gratuïtes (amb la validació prèvia del bitllet) i prioritzen el treball d'artistes i intèrprets emergents.

Un viatge a Istanbul, entre d'altres premis

A més de sortejar entrades, es portaran a terme tres engrescadors concursos amb tres grans premis: Concurs del revisor, Somriu, és primavera i ¿Què és la primavera per tu?. El primer premiarà la gent que hagi assistit a més activitats de la Primavera Cultural. L'endemà de cada activitat al web es publicarà una pregunta relacionada amb algun detall de l'activitat celebrada el dia anterior. Si les respostes són correctes, els participants del concurs aniran acumulant punts fins a un total de 1.440. Entre els 10 últims finalistes amb una puntuació més alta se sortejaran dos bitllets d'avió d'anada i tornada a Istanbul.

Pel que fa al concurs Somriu, és primavera, aquest estarà relacionat amb l'activitat que porta per títol aquest mateix nom i que premiarà els usuaris que hi participin amb l'obtenció directa de 3.000 punts vàlids per al Concurs del revisor i amb la participació en el sorteig de dos bitllets d'avió a Fuerteventura. L'últim premi consistirà en un concurs de fotografia sobre la temàtica ¿Què és la primavera per tu?, en què, fins al 15 de juny, els usuaris podran penjar les seves imatges més primaverals al canal del Flickr de TMB. L'autor de la imatge més vista s'endurà una càmera fotogràfica del model Panasonic Lumix.

Col·laboradors i mitjans oficials

El conjunt de tota la programació cultural d'aquest any és possible gràcies a la col·laboració del Festival de Guitarra de Barcelona, Sagalés, l'ARCA (Associació per a la Recuperació i Conservació d'Autobusos), Maria Canals Barcelona, Badalona Cultura, l'Institut de Cultura, AMUC (Associació de Músics de Carrer), Booket, labutxaca, AfroCat, Silo, el Club Masala, el Club Casa Àsia, el Festival Loop, Media Façades Festival Europe, ModaFAD, la Central del Circ, la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Swab, Kognitif, San Miguel Primavera Sound, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, Wallpeople, Sónar, el Museu d'Història de Barcelona i Sones. Els mitjans oficials són El Periódico i l'iCat fm.

Darrera modificació
18.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/arrenca-2a-edicio-de-primavera-cultural-de-tmb