18.05.2011
Author
Premsa TMB

L'art contemporani emergent de la Fira Swab arriba al metro de Barcelona

En el marc de la 4a edició de la Fira d’Art Contemporani de Barcelona Swab, que tindrà lloc del 26 al 29 de maig a la Fira de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Swab i Kognitif han convidat a algunes de les més prestigioses escoles d’art de la ciutat comtal a presentar, entre els dies 19 i 30 de maig, una obra artística en algunes de les estacions més rellevants del metro.

La iniciativa s’anomena Swab Stairs i forma part del programa Swab Off i de la Primavera Cultural de TMB. El seu objectiu és el de vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d’exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Una reflexió sobre els costums i l'art contemporani

Concretament, han participat els alumnes de quatre escoles d’art i disseny (IED, IDEP, La Llotja i Pau Gargallo), que intervindran en quatre escales del metro de Barcelona. Es tracta de reproduccions sobre vinil que estaran instal·lades a les escales d’accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2) i Catalunya (L1). Els projectes escollits són Citizen Zombie, de Randall Barriga, Matylda Zawadska i Leyre Garatea; Follow me, de Vero Liberal; Cucarachart, de Ilustraplicados, i Amebes, de Raquel Martín.

Les obres reflexionen sobre àmbits com la rutina o els costums i l’estil de vida consumista i autònoma de la societat, a la vegada que pretenen despertar la curiositat de l’observador sobre l’art contemporani i cridar la seva atenció amb figures creades mitjançant la tecnologia digital, el dibuix en tinta xinesa i la fotografia.

Per a més informació es pot consultar la web del Swab (http://www.swab.es).

Podeu veure un vídeo de l'activitat al canal TMB de Youtube (https://youtu.be/i99WEklfORg).

 

Darrera modificació
10.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lart-contemporani-emergent-de-fira-swab-arriba-metro-de-barcelona