09.01.2013
Autor
Premsa TMB

El servei d'autobusos a Montjuïc es reorganitza per fer-lo més clar i eficaç

Demà, 20 de setembre, entrarà en vigor la reorganització de les línies d'autobús que cobreixen la muntanya de Montjuïc, per simplificar i millorar el servei. Els canvis seran efectius una setmana després de l'inici de curs, temps que ha servit per difondre'ls entre els usuaris dels centres educatius i culturals situats al parc, mitjançant informadors a les parades, fullets i cartells. També s'ha confeccionat un espai monogràfic a la web de TMB.

L'actuació principal és la creació de la línia 150, en substitució de la 193 i de l'últim tram de la 50. També es prolonga la 13.

Els canvis que es fan demà a la xarxa de transport són els següents:

  • Nova línia 150 (Pl. Espanya - Montjuïc). Circularà a intervals de 15 minuts tots els dies de la setmana (10 minuts els feiners a les hores punta del matí i de la tarda) i millorarà per tant els intervals de la 193, de 25 minuts. Farà l'anada i la tornada per per l'eix que formen l'avinguda de l'Estadi i l'avinguda de Miramar, amb parada a les proximitats del Castell. Tindrà una parada d'intercanvi directe amb la línia 50 i la 13 a la banda nord de la plaça d'Espanya.
  • Línia 50 (Montjuïc - Trinitat Nova). Deixa de fer la part de l'itinerari entre la plaça d'Espanya i la plaça de Carlos Ibáñez, al sector de Miramar; des de la plaça d'Espanya gira per Creu Coberta cap Al carrer de Sants i Collblanc, on hi ha el nou terminal. A partir d'ara el seu indicador frontal serà Collblanc - Trinitat Nova. Els viatgers amb destinació a Montjuïc podran fer servir la parada d'intercanvi directe amb les línies 150 i 13 a la plaça d'Espanya.
  • Línia 13 (Mercat de Sant Antoni - Can Clos). Prolonga el recorregut pel carrer del Foc i el passeig Olímpic, per connectar amb l'eix principal de la muntanya a l'avinguda de l'Estadi, per on circula la 150, i l el carrer dels Vivers, on para la 55. L'indicatiu frontal de la línia canviarà a Mercat de Sant Antoni - Parc Montjuïc.
  • Línia 193 (Parc Montjuïc). Línia de circumval·lació que deixa de circular.
  • Línia 61 (Paral·lel - Montjuïc). Línia "escolar" de reforç que va deixar de funcionar al final del curs passat. El cotxe que feia aquest servei s'incorpora a la línia 150.

D'altra banda, l'accés ordinari amb transport públic al Parc de Montjuïc es podrà continuar fent amb la línia 55 (Parc Montjuïc - Pl. Catalana), que connecta els principals equipaments i jardins de la muntanya amb el centre de la ciutat, i més ràpidament amb el funicular, que enllaça cada deu minuts l'estació de metro de Paral·lel amb l'avinguda de Miramar en uns dos minuts de trajecte.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/servei-dautobusos-montjuic-es-reorganitza-fer-lo-mes-clar-eficac