08.01.2013
Autor
Premsa TMB

TMB planteja als treballadors un acord de futur per garantir la viabilitat de l'empresa

Les direccions de les empreses de Bus i Metro de Transports Metropolitans de Barcelona han plantejat avui als representants dels treballadors la seva voluntat d’assolir acords que permetin afrontar el futur de la companyia en un marc de consens en les relacions laborals que sigui coherent amb la conjuntura econòmica actual i que garanteixin la continuïtat de tots els llocs de treball de la plantilla.

Tant la direcció de Bus com la de Metro han mostrat avui la seva disposició a consensuar propostes que reconeguin els compromisos contrets a cada una de les empreses i que estableixin, en un període de quatre anys, fórmules de compensació a la plantilla per l’esforç de contenció salarial que cal realitzar en aquests moments.

TMB valora de forma positiva que, finalment, s’hagi pogut encetar un procés de negociació amb els representants dels treballadors. La Direcció General de Relacions Laborals ha emplaçat les parts per continuar negociant durant els propers dies: demà dimarts a les 10.00 h a Metro; i dimecres a les 10.30 h. a Bus. TMB acudirà a les reunions amb la màxima voluntat de diàleg, per explorar totes les vies possibles d’acord i evitar una vaga que perjudicaria greument la mobilitat dels ciutadans, l’economia del país i la imatge de Barcelona al món.

TMB, que es finança a través dels ingressos procedents de la mobilitat dels ciutadans i de l’aportació de les administracions, està portant a terme un pla de racionalització de la despesa per afrontar les dificultats de finançament derivades de la disminució dels recursos econòmics per al conjunt del sistema integrat de transport públic, amb l’objectiu de garantir el futur de la companyia, la viabilitat del transport públic i la preservació dels llocs de treball.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-planteja-treballadors-acord-de-futur-garantir-viabilitat-de-lempresa