04.01.2013
Autor
Premsa TMB

El club d'usuaris JoTMBé proposa rutes literàries per Barcelona amb transport públic

Els usuaris del transport públic tenen aquest mes d'abril una proposta de cap de setmana cent per cent literari i urbà, de la mà de JoTMBà Obre la pàgina en una finestra nova, el club creat per TMB i que ja compta amb màs 14.000 inscrits.

Un dels vessants del JoTMBà às la difusió de propostes de lleure. A l'abril, amb la perspectiva de la festa literària de Sant Jordi, se suggereixen unes sucoses Històries literàries per Barcelona desenvolupades en set itineraris i que es poden recórrer amb transport públic al llarg de dos dies. Les rutes estan descrites en un apartat específic de la web de JoTMBà Obre la pàgina en una finestra nova, amb anotacions culturals i de mobilitat.

Set itineraris evocadors

Des de Miramar, a Montjuïc, es tà la vista de què gaudia l’Andrea —la protagonista de Nada, de Carmen Laforet— durant una cita no gaire romàntica. Baixant al Paral·lel, s'explora el barri xinès igual que feien Javier Miranda i Perico Serramadriles al llarg de La verdad sobre el caso Savolta, la primera novel·la d’Eduardo Mendoza. Pàgina rere pàgina seguim els passos dels quatre germans de Maletes perdudes per trobar les seves arrels. Així, anirem del Raval cap a Sant Antoni, on Jordi Puntí situa la joventut del misteriós pare quan surt de l’hospici i on nosaltres podrem esbrinar quina va ser la pensió que el va acollir en aquella etapa de la seva vida.

El mateix dia o l'endemà, es pot anar amb la Sol, el personatge creat per Ana María Matute a Luciàrnagas, a la plaça Reial, on el seu germà va sentir, per primera vegada, la dèria del pare per conservar la unió familiar, tot i que en època de guerra no es podien fer plans. Al parc de la Ciutadella às on troben el cadàver del captaire que dóna el tret de sortida a Un barco cargado de arroz, d’Alicia Gimànez Bartlett. Tirant amunt, a l’Eixample dret, es travessa el refugi de la burgesia barcelonina que descriu Josep Maria de Sagarra a Vida privada. Per últim, el Tramvia Blau o el bus 196 permetran veure, al número 32, la façana de la residència de la família Aldaya a l’Ombra del vent, de Carlos Ruiz Zafón.

Informació de servei, descomptes i promocions en un clic

JoTMBà às el canal de comunicació creat per TMB perquè els usuaris del transport públic coneguin amb anticipació els canvis previstos en el servei i es beneficiïn d'ofertes i avantatges en activitats lúdiques i culturals a la ciutat. Qualsevol persona pot pertànyer a aquest club i obtenir aquests beneficis fent la inscripció, de manera gratuïta, a travàs de la web jotmbe.tmb.cat Obre la pàgina en una finestra nova.

D'altra banda, i pel fet de ser membres del club JoTMBà, els usuaris tenen descomptes i promocions exclusius. Entre els que n'ofereixen actualment hi ha la llibreria Laie, que ofereix un descompte especial amb motiu de la ruta literària i la diada de Sant Jordi. Altres promocions en curs són les del MNAC, el Poble Espanyol, el Telefèric de Montjuïc, el Futbol Club Barcelona i el Catalunya Bus Turístic.

Darrera modificació
03.08.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/club-dusuaris-jotmbe-proposa-rutes-literaries-barcelona-amb-transport-public