03.01.2013
Autor
Premsa TMB

TMB volia presentar avui als sindicats la proposta d'un pla de viabilitat de l'empresa

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) lamenta que els Comitès d’Empresa de Bus i Metro no s’han presentat a les reunions convocades a les 10 h d’aquest matí per les direccions de totes dues empreses amb la voluntat de trobar solucions consensuades, sempre amb l’objectiu de garantir la viabilitat del servei de transport, els llocs de treball de la plantilla i el futur de la companyia, davant les dificultats de finançament de l’empresa, en el marc del sistema de transport públic de la regió metropolitana.

L'excusa d'exigir la presència de l'autoritat laboral per negociar amb l'empresa demostra la falta de predisposició dels sindicats a dialogar, ja que és l'autoritat laboral qui ha de convocar les parts. En aquest sentit, només cal recordar que la Direcció de Bus ha convocat des del desembre set reunions i els representants sindicals només s'hi han presentat en tres ocasions, tot i que des de principis de gener l'empresa havia aconseguit la participació d'un mediador com els mateixos sindicats havien sol·licitat.

Esgotar totes les vies possibles d'acord

Davant d'això, la Direcció de TMB participarà plena i activament en el procés de mediació que obrirà l’autoritat laboral la setmana vinent en un intent d’esgotar totes les vies possibles per assolir acords i evitar una vaga que perjudicaria greument els ciutadans, l’economia del país i la imatge de Barcelona en un esdeveniment tant estratègic per a la ciutat com és el Congrés Mundial de Mòbils. La Direcció General de Relacions Laborals ha convocat dilluns vinent, 20 de febrer, a les 11 h del matí, la reunió de Bus i a les 13 h la reunió de Metro.

A la reunió que havia d’haver-se celebrat aquest matí, les direccions de Bus i Metro volien plantejar als seus respectius Comitès d’Empresa la proposta d’elaborar un Pla de Viabilitat de la companyia, amb un horitzó de l’any 2015. Per a l’elaboració d’aquest Pla és imprescindible arribar a acords amb els comitès d’empresa de les dues companyies, que abastin el mateix període de vigència del pla, i que siguin coherents amb els compromisos de contenció de les despeses. En aquest marc de futur, que afecta tots els àmbits de TMB, la Direcció vol proposar fórmules de compensació per l’esforç de contenció salarial realitzat pels treballadors.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-volia-presentar-avui-sindicats-proposta-dun-pla-de-viabilitat-de-lempresa