03.01.2013
Autor
Premsa TMB

La Direcció de Bus ha presentat una proposta definitiva en esgotar totes les vies de negociació

En una nova reunió mantinguda a la Direcció General de Relacions Laborals, amb motiu del procés de mediació per la convocatòria de vaga, i atesa la impossibilitat de poder arribar fins ara a una solució pactada amb els representants dels treballadors d’Autobusos, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest migdia una proposta definitiva per a resoldre el conflicte.

La direcció de Bus ha fet un esforç extraordinari, que s’ha concretat en aquesta proposta final, similar a la plantejada a Metro, que té com a objectiu afrontar el futur de la companyia en un marc d’estabilitat en les relacions laborals i garantir la viabilitat del sistema de transport públic.

La Direcció de TMB manifesta que ha esgotat totes les possibilitats de negociació i que no pot fer més concessions a les demandes exigides pels sindicats. En aquest sentit, si els treballadors no accepten la proposta i mantenen la convocatòria de vaga, l’empresa quedarà plenament alliberada i desvinculada de la oferta realitzada.

TMB apel·la a la responsabilitat dels sindicats i treballadors de TMB perquè valorin adequadament el que representa la proposta plantejada per l’empresa en aquest moment conjuntural tan difícil i reconsiderin la convocatòria de vaga, que faria un dany irreparable als ciutadans, a l’economia del país i a la imatge de Barcelona.

Adjuntem el document amb la proposta definitiva presentada per l’empresa davant la Direcció General de Relacions Laborals.

Serveis mínims en cas que es mantingui la vaga

Per si es manté la convocatòria de vaga dels dies 27, 28, 29 de febrer i 1 de març, el Departament d’Empresa i Ocupació ha dictat una ordre de serveis mínims.

En cas que, finalment, la vaga es portés a terme als autobusos i al metro, els serveis mínims establerts són del 65% entre les 06.30 i les 09.30 del matí, i entre les 17.00 i 20.00 hores de la tarda (hores punta), i del 30% durant la resta de franges horàries (hores vall).

En cas que, finalment, la vaga es faci només en una empresa de transport, els serveis mínims establerts són del 50% entre les 06.30 i les 09.30 del matí i entre les 17.00 i 20.00 hores de la tarda (hores punta), i del 20% durant la resta de franges horàries (hores vall).

A més, durant els dies de vaga s’estableix un servei mínim d’un Bus de Barri per cadascuna de les línies durant tot el dia.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/direccio-de-bus-ha-presentat-proposta-definitiva-esgotar-totes-vies-de-negociacio