28.12.2012
Autor
Premsa TMB

La línia 50 canvia la ruta d'entrada a la plaça d'Espanya per guanyar temps i regularitat

A partir d’aquest dijous, 15 de setembre, la línia 50 d’autobusos de TMB entra directament a la plaça d’Espanya en sentit Montjuïc pel lateral muntanya de la Gran Via, i deixa de fer la volta pels carrers Vilamarí i Sepúlveda i el Paral·lel. D’aquesta manera els autobusos escurcen el recorregut, eviten part de la congestió que sol haver-hi a la plaça —que ocasiona retards de fins a 15 minuts— i guanyen regularitat, cosa que beneficia els 13.000 viatgers que agafen la línia cada dia feiner.

Els autobusos de la línia 50 (Trinitat Nova - Parc Montjuïc) passen així a utilitzar el vial exclusiu per al transport públic habilitat al lateral muntanya de la Gran Via, entre el carrer Entença i la plaça d’Espanya, com ja fan les línies 9 i 56 des del 29 de març passat. A més, el nou itinerari, pel fet de ser més curt i recte, millora el servei del conjunt d’una línia de més de 15 quilòmetres de longitud, que pràcticament travessa tot Barcelona.

Abans d’introduir el canvi de recorregut, TMB ha analitzat els fluxos de passatge i la situació de l’accessibilitat de les parades de bus a la zona, per la proximitat de la seu de l’ONCE. Pel que fa al primer punt, s’ha comprovat que molt pocs usuaris de la parada de Sepúlveda - Vilamarí tenien destinació o origen a l’ONCE. D’altra banda, s’ha aproximat la parada de Gran Via - Vilamarí a la seu de l’organització d’invidents, s’han instal·lat encaminaments de panot en dues parades i s’ha verificat el funcionament dels avisadors acústics dels semàfors de l’entorn. Com a mesura addicional, durant els primers dies, hi haurà informadors per resoldre qualsevol dubte dels usuaris sobre aquest canvi.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/linia-50-canvia-ruta-dentrada-placa-despanya-guanyar-temps-regularitat