27.12.2012
Autor
Premsa TMB

L'estació de metro de Diagonal acull un piano de mitja cua amb motiu del concurs Maria Canals

A partir de demà i fins al 25 de març, els usuaris que així ho vulguin podran tocar un piano de mitja cua que s’instal·larà a l’intercanviador de Diagonal, vestíbul de connexió entre les línies 3 i 5 de metro (passeig de Gràcia amb carrer Rosselló), amb motiu de la 58a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, organitzat per Maria Canals Barcelona.

El Concurs Internacional de Música Maria Canals és un projecte cultural de referència en l’escenari internacional, en el qual en aquesta ocasió hi participen 89 pianistes de primer nivell de 23 nacionalitats. Enguany se celebra del 9 al 23 de març al Palau de la Música Catalana i incorpora importants novetats amb l’objectiu d’incrementar el seu nivell i prestigi, i consolidar la relació i interacció del concurs amb el públic melòman i la societat catalana.

En aquesta línia, el Maria Canals segueix un programa d’activitats paral·lel al Concurs que té lloc en espais tan diferents com en aquest cas el metro.

Un concurs per a pianistes amateurs al Facebook

Com a novetat, aquest any el 58è Concurs Internacional de Música Maria Canals convida tots els estudiants i pianistes amateurs a participar al concurs de vídeos Tu hi toques? Per fer-ho, només cal penjar fins al 18 de març un vídeo tocant el piano en acústic al Facebook del Concurs Maria Canals acompanyat d’un comentari explicant perquè els agrada tocar el piano. En aquest sentit, qui vulgui participar al concurs de vídeos també podrà fer ús del piano situat a l’intercanviador de Diagonal per fer l’enregistrament.

L’intèrpret del millor vídeo compartirà escenari amb els guanyadors del Maria Canals d’aquest any a l’Auditori del Conservatori del Liceu durant el tradicional Concert de Guanyadors del proper dia 23 de març a les 20.30h. A més, els primers 50 participants gaudiran d’una invitació per assistir com a públic a aquest concert.

El concurs de vídeos es dirigeix a estudiants i pianistes amateurs de totes les edats. Les interpretacions, en acústic, poden ser de qualsevol gènere musical

Un festival amb molta història

El Concurs Internacional de Música Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, és fundat l’any 1954 gràcies a l’empenta de Maria Canals i els seu marit, Rossend Llates, i a la col·laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es converteix en el primer concurs espanyol en ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de qui obté la llicència per organitzar a Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lestacio-de-metro-de-diagonal-acull-piano-de-mitja-cua-amb-motiu-concurs-maria