27.12.2012
Autor
Premsa TMB

Desarticulada una organització que falsificava bitllets de transport públic de Barcelona i Madrid

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, juntament amb la Unitat d'investigació de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, han desarticulat una organització criminal dedicada a falsificar títols de transport públic.

Els inicis de la investigació es remunten a un any enrere, quan TMB va detectar que diversos usuaris de les seves xarxes utilitzaven títols de transport falsificats integralment. Aquests títols eren sobretot T-10 i T-50/30 del sistema tarifari integrat de l'ATM, i la falsificació era d'alta qualitat i difícil de detectar. El primer bitllet falsificat es va detectar en una revisió interna de títols bescanviats i posteriorment hi va haver una segona detecció gràcies als controls antifrau que s'efectuen de forma regular al metro.

L'exhausitiva i laboriosa investigació ha culminat amb la detenció de deu persones pels delictes d'organització criminal, falsificació i estafa. A més els Mossos d'Esquadra han localitzat i desmantellat el taller on es feien les falsificacions de títols, situat a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental).

Nota de premsa dels Mossos d'Esquadra

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/desarticulada-organitzacio-que-falsificava-bitllets-de-transport-public-de-barcelona