23.03.2012
Autor
Premsa TMB

En marxa el 6è Concurs de Relats Curts de TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi

La 6a edició del Concurs de Relats Curts Online de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb motiu de la diada de Sant Jordi, comença amb l'obertura del lloc web interactiu relatscurts.tmb.cat, on a partir del 26 de març els interessats hi podran participar i es recolliran i publicaran els originals presentats. Els relats, escrits en una sola pàgina, en català o en castellà, han de versar sobre alguna història viscuda o imaginada en un autobús o al metro.

Aquest any, a més d'aquesta categoria del relat lliure, també es podrà participar en tres categories més: Sant Jordi, foto-relat i el relat dadaista.

Dins de la categoria Sant Jordi, els usuaris poden explicar la seva pròpia versió de la llegenda que envolta la diada, sense oblidar de relacionar-lo amb el bus o el metro. Pel que fa al relat dadaista, les històries han d'incloure, com a mínim, 10 de les 20 paraules que apareixen en una sopa de lletres publicada dins d’aquesta secció del web relatscurts.tmb.cat. Finalment, el foto-relat consisteix en una simple frase o un micro relat en què es valorarà no només el missatge sinó també el context en el qual està escrit.

Com a novetat, els usuaris que vulguin podran descarregar setmanalment un capítol de la novel·la 'Habitaciones cerradas', de Care Santos, ofert per labutxaca i Booket, escanejant, amb els seus dispositius mòbils, el codi QR que es pot veure a la campanya d’aquest any.

Compartir emocions i històries

El Concurs de Relats Curts Online de TMB às una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l'escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs às molt interactiu i promou la participació i la viralitat, de manera que totes les obres que es rebin es puguin llegir ràpidament i es puguin enviar les que més agradin o emocionin a travàs de Facebook i Twitter. La intenció às, per tant, compartir les històries que es vagin publicant i, a la vegada, compartir situacions viscudes. L'admissió de relats es tanca el 26 d'abril i com l'any passat aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració del Grupo Planeta i el Grup 62, a travàs dels segells editorials Booket i labutxaca.

Care Santos, presidenta del jurat

Un jurat presidit per Care Santos, escriptora que ha tocat múltiples gèneres literaris i que ha publicat la seva última novel·la titulada 'Habitaciones cerradas', triarà els relats finalistes de les diferents categories, amb un primer premi i dues mencions especials per a cada categoria. Els guanyadors s'emportaran un iPad 2, un lector de llibres digitals Kindle, i lots de llibres electrònics i impresos.

Aquest any, als Punts TMB d’informació i atenció al ciutadà es lliuraran exemplars gratuïts d'un llibre confeccionat amb la selecció dels relats presentats l'any passat en la cinquena edició del concurs, que  també es podrà descarregar en versió PDF des de la pàgina web del concurs, dins la secció edició 2011.

A l'edició anterior del Concurs de Relats Curts Online de TMB es van presentar 3.012 narracions, històries que van ser llegides 66.200 vegades.

A màs, aquest any tots els participants del concurs passaran a formar part del club JoTMBé, el nou canal de màrqueting relacional de TMB, en què es pot gaudir de descomptes i promocions exclusius, entre d’altres avantatges com disposar d’informació relacionada amb els canvis a les línies de bus i descobrir plans pel cap de setmana, activitats i d’altres propostes.

Darrera modificació
10.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/marxa-6e-concurs-de-relats-curts-de-tmb-amb-motiu-de-diada-de-sant-jordi