27.12.2012
Autor
Premsa TMB

‘Objectes de museu. Les col·leccions dels Museus DHUB' a l'Espai Mercè Sala

Avui s’ha inaugurat a l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la mostra “Objectes de museu. Les col·leccions dels Museus DHUB”. Per primera vegada es mostren conjuntament algunes imatges de les obres més representatives dels quatre Museus del DHUB.

El visitant podrà apreciar no només imatges d’objectes com vestits, ceràmiques, mobles o cartells, sinó també projeccions sobre les diferents tasques que els equips del museu duen a terme per tal de preservar les col·leccions perquè els objectes d’ahir i d’avui conformin el patrimoni del demà.

L’exposició es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’Estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores fins al proper 21 de setembre. L’entrada és gratuïta.
 
Objectes de museu

El Disseny Hub Barcelona (DHUB) està integrat per quatre museus barcelonins: el Museu de les Arts Decoratives, el Museu Tèxtil i d’Indumentària, el Museu de Ceràmica i el Gabinet de les Arts Gràfiques. Prop de 60.000 objectes, procedents en una bona part de donacions, constitueixen el fons patrimonial d’aquests museus: des de vestits fins a mobles, joies, vehicles, cartells, ceràmiques, papers pintats, complements, vidres i un llarg etcètera.

Els Museus DHUB tenen cura d’aquestes col·leccions i les conserven, incrementen, estudien i difonen, una feina que realitzen de manera sistemàtica. Aquesta tasca es fa a les oficines, els tallers, els magatzems, les sales de reserva i d’altres espais tècnics. El 2013 està previst el trasllat de les col·leccions dels Museus DHUB al nou edifici de la plaça de les Glòries.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/objectes-de-museu-colleccions-museus-dhub-lespai-merce-sala