27.12.2012
Autor
Premsa TMB

Subtravelling, 3a mostra internacional de curtmetratges al metro fins al 30 d'octubre

Comença el Subtravelling, la tercera mostra internacional de cinema curt al metro de Barcelona, que se celebrarà fins al 30 d’octubre, amb l’objectiu de dinamitzar el mercat del curtmetratge català i internacional per apropar-la a la vida quotidiana, tot apropant els valors socials i culturals de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Com l’any passat, l’estructura de la mostra d’enguany està formada per les seccions a competició (Secció oficial, Roda a TMB i Campus) i les seccions paral·leles, fora de competició (Palmarès i Gaudí).

La Secció Oficial (Microcurts) segueix presentant-se com un programa de 30 curtmetratges de tres minuts de durada. Aquesta categoria es subdivideix entre 15 històries de ficció i 15 d’animació, amb un premi tambà diferenciat per a cada tipologia. A la web del Subtravelling els interessats poden trobar cada microcurt seleccionat acompanyat d’una fitxa amb les seves característiques principals i poden votar fins al 26 d’octubre pel seu curt preferit, participant així automàticament en el sorteig d’un viatge a Los Angeles per a dues persones.

Roda a TMB consisteix en un concurs amb convocatòria pública per rodar un microcurt de tres minuts de durada mitjançant el mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB. El 18 d’octubre va acabar el període de participació. En total s’hi han presentat prop d’una vuitantena de curts. Els curtmetratges finalistes són els curts titolats: El último viaje del capitán Justícia; metroDiorama, i Passengers.

Els tres guardonats es faran públics el 29 d’octubre en la cerimònia d’entrega de premis. El primer premi às un viatge per a dues persones persones a Berlín, allotjament inclòs, amb entrada per assistir a la Berlinale, mentre que l’autor del curtmetratge màs vist s’endurà un mòbil de darrera generació. A màs, als primers 20 curtmetratges que s’han penjat al microsite se’ls ha premiat amb 20 entrades dobles per assistir a una màster class amb el director i productor de curtmetratges Dani Lenon.

Per la seva banda, dins la categoria Campus s’han escollit 15 curtmetratges realitzats per alumnes de les escoles i universitats de cinema de Catalunya. En aquesta secció, que pretàn potenciar les produccions de nous talents, s’atorgarà un premi a la millor peça audiovisual, que consistirà en una càmera professional i dues entrades dobles per a l’acte de cloenda del Badalona Film Festival.

Dues categories d’alçada fora de competició

Fora de la competició se situen les seccions Palmarès i Gaudí. La primera gaudeix de les creacions màs premiades del panorama internacional amb una selecció de curts dels festivals de cine màs prestigiosos, com el Festival Internacional de Brussel·les, Circuit OFF Venècia, Brigadoon o Sitges, entre d’altres, mentre que la segona difondrà alguns curtmetratges d’entre els nominats als premis Gaudí 2010, que organitza l’Acadèmia de Cinema Català.

Dins la secció de Palmarès en total es podran veure cinc curtmetratges: Hurlement d’un poisson, del director Sàbastien Carfora, Panchito d’Arantxa Echevarría, Dental Breakdown, d’Ian Power, Lost and Found, de Philip Hunt i Piegon: Impossible, de Lucas Martell.

Les cinc obres que es podran veure dins la secció Gaudí es titulen Lo siento, te quiero, de la directora Leticia Dolera; La Fugida, de Víctor Carrey; Ejercicio, de Raúl Pàrez; Les bessones del carrer de Ponent, de Marc Riba i Anna Solanas, i Get Stuffed, d’Àlex Villagrassa.

Exposició a l’Espai Mercè Sala i tallers de cine per als màs petits

Fins al proper 11 de novembre, a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, es pot veure l’exposició Transport, moviment, cinema, una mostra que revisa un seguit de pel·lícules que han introduït en la seva posada en escena els diferents mitjans de transport.

A màs, durant els matins dels dies 25, 26 i 27 d’octubre tindrà lloc al mini cinema d’Universitat la celebració de tres tallers d’animació infantils Motion Kids, basats en la tècnica de l’stop motion, que dóna vida a objectes o ninots.

Els tallers tindran dues parts diferenciades. En la primera (d’uns 35 minuts de durada) es projectarà el curtmetratge Grand Prix (de Marc Riba i Anna Solanas) i es desgranaran els secrets per poder arribar a fer una producció d’aquestes característiques, i en la segona, els assistents al taller podran convertir-se en realitzadors amb la creació d’un petit gag que transcorri en una estació de metro.

El programa de les Taules Rodones

El proper divendres 28 d’octubre, l’estació d’Universitat tambà serà el centre neuràlgic de debat sobre el món del curtmetratge sota el títol Cinema expràs, una xerrada en el marc de la mostra i l’exposició Transport, Moviment, Cinema. Les taules rodones comptaran amb ponents d’una trajectòria àmpliament reconeguda dins l’àmbit del cinema com directors de festivals, distribuïdors europeus, realitzadors, i productors especialitzats en curtmetratges, com ara Quim Casas, crític i expert cinematogràfic.

Subtravelling Magazine

A màs, durant una setmana, el metro de Barcelona respirarà Subtravelling per tot arreu, gràcies al Subtravelling Magazine, un programa que englobarà tots aquells continguts complementaris a l’emissió de curtmetratges, i que s’emetrà a les pantalles MouTV de les andanes del metro.

Es podran veure reportatges amb un recull d’opinions dels usuaris de metro, notícies d’actualitat sobre els actes i cites màs rellevants de la mostra i entrevistes amb diversos personatges vinculats al festival varis, realitzades des d’un un petit set, que s’ubicarà a la plaça Universitat.

Cares conegudes dins el calendari oficial del Subtravelling

Dins la programació de l’edició d’enguany del Subtravelling hi participaran reconeguts directors de cinema. Els assistents, per exemple, tindran a tocar de la mà al director de cine Kike Maíllo, autor del llargmetratge Eva, que ha obert el Festival de Sitges d’aquest any amb molt bona acollida, Helena Miquel, actriu i cantant del grup Delafé y las Flores Azules, l’actriu Lluïsa Castell i l‘actor Xavi Lite, entre d’altres.

Darrera modificació
13.06.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/subtravelling-3a-mostra-internacional-de-curtmetratges-metro-fins-30-doctubre