28.12.2012
Autor
Premsa TMB

‘Solidaris fins a la medul·la' a l'estació de metro de La Sagrera

En el marc de la campanya solidària Mou-te contra el càncer, el passat dimecres, 23 de novembre es va realitzar una activitat de conscienciació sobre la donació de moll de l'os a l'estació de metro de La Sagrera (línia 1).

Més de 5.000 persones emmalalteixen cada any de leucèmia a l'Estat Espanyol. En alguns casos l'única possibilitat de curació és fer-se un trasplantament de medul·la òssia. Per aquest motiu, i en col·laboració amb la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, es vol conscienciar a tothom que inscriure's com a donant de medul·la òssia no és perillós i pot salvar vides.

La Fundació Josep Carreras

Així, voluntaris de la Fundació Josep Carreras van participar en aquesta acció informativa, adreçada tant als empleats de TMB com als usuaris, sobre la donació de medul·la òssia.

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia gestiona, des de l'any 1991, a través d'un acord amb el Sistema Nacional de Salut, el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO). Actualment, la Fundació ja ha trobat donant compatible per a més de 6.000 pacients, fent possible 3.000 trasplantaments procedents de donants no emparentats. Aquest èxit ha estat possible gràcies a la solidaritat dels més de 18 milions de donants disponibles arreu del món, 90.000 d'espanyols.

L'activitat s'emmarca dins la campanya Mou-te contra el càncer i durant el mes de novembre vol transmetre el missatge que el càncer es pot curar. Aquesta campanya solidària es porta a terme de manera conjunta amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC).

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/solidaris-fins-medulla-lestacio-de-metro-de-sagrera