23.11.2012
Autor
Premsa TMB

El festival de Músics al Metro celebra la seva desena edició

El dissabte 24 de novembre a la tarda, tindrà lloc al vestíbul principal de l’estació d’Universitat l’acte el desè Festival de Músics al Metro. L'escenari de les actuacions serà al vestíbul de l'estació d'Universitat de les línies 1 i 2 de metro, i els concerts es realitzaran entre les 16 i les 24 hores. 

A les 18 hores es farà la presentació oficial del festival amb l’espectacle “Paula Domínguez & Ramón Escalé. Gospel meets flamenco”, una actuació de la cantant malaguenya Paula Domínguez, que després de moure’s en projectes de soul, jazz i pop ara aposta per un format intimista amb un repertori de tradició flamenca però des d’una perspectiva contemporània.

A més, també es presentarà el projecte “La banda mutante” formada per un grup de músics del metro que normalment actuen en els diferents centres cívics de Barcelona i hi haurà convidats especials com ara la periodista Magda Bonet i també la productora musical i cantant Reyes Torío.

Un Festival de Músics al Metro sostenible

Un any més, el Festival pren consciencia de la preservació del medi ambient i en col·laboració amb el projecte Música Zero de l'Associació Producciones Callejeras els concerts es convertiran en escenaris autònoms que funcionaran amb energia solar i biomotriu. Aquesta energia farà funcionar els equips de so i es generarà des d’unes bicicletes mitjançant la participació del públic, que pedalarà per aconseguir que sigui un festival sostenible.

L’èxit d’aquest Festival, juntament amb la bona marxa de les proves d’idoneïtat que se celebren periòdicament per garantir una bona qualitat musical i donar resposta a l’increment de les sol·licituds per tocar al metro, estan contribuint a posicionar aquest projecte iniciat al 2001 com un model de referència dins d’aquest àmbit de programes culturals a nivell internacional i a TMB com a una empresa compromesa amb la difusió de l’art i la cultura.

Exposició sobre la vida dels músics

Paral·lelament al Festival de Músics al Metro, fins al 30 de novembre, al Taller de Músics-ESEM a Can Fabra de Barcelona, es pot visitar la mostra “En un món anònim”, un treball fotoperiodístic que aprofundeix en l’anàlisi socioantropològica dels Músics al Metro.

Els visitants hi poden trobar material fotogràfic, audiovisual i textos que expliquen la història dels músics, i la seva percepció de la vida, el món, la música i la ciutat.

Els autors de la mostra són dotze estudiants de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB), que han indagat en la història dels músics que decideixen mostrar el seu art en el subsòl de la ciutat i han fotografiat allò que els ha sorprès per reflexionar sobre aquest fenomen a través de les seves peces fotogràfiques i audiovisuals.

Aquesta exposició itinerant que mesos enrere ja va acollir l’Espai Mercè Sala, la sala cultural de TMB a l’estació de metro de Diagonal, i la Facultat de Belles Arts de la UB,  es presentarà ara al Taller de Músics, amb concerts inclosos, el proper dijous 23 de novembre, coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu.

El 4 de desembre, aquesta mostra també es podrà veure al Centre Cívic de Trinitat Vella i del 7 al 26 de gener al Centre Cívic Riera Blanca de Les Corts.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/festival-de-musics-metro-celebra-seva-desena-edicio