14.11.2012
Autor
Premsa TMB

Comença la franja de matí dels serveis mínims al metro i els autobusos

La vaga general convocada per avui està afectant les xarxes de bus i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que no han començat a donar servei a l’hora habitual. Hi ha presència de piquets a les portes de les cotxeres d’autobusos i en algunes instal·lacions de metro.

A aquesta hora han entrat en vigor els serveis mínims decretats pel Govern de la Generalitat, que són d’un 33% del servei habitual en dia feiner, des de les 6.30 fins a les 9.30 del matí i des de les 16.30 a les 20.30 al vespre, tant al metro com als autobusos.

A les línies de metro circularà un de cada tres trens en aquestes dues franges horàries, amb intervals entre els 9 i els 12 minuts segons les línies. A les 6.30, doncs, han sortit els primers trens dels terminals i de diversos punts intermedis de cada línia. A les 9.30 sortiran els últims trens de cada terminal i a mesura que vagin passant s'aniran tancant les estacions fins a les 16.30 h.

Com a incidències, s'ha registrat la vandalització de portes d'entrada en vuit estacions, si bé totes han pogut obrir per algun dels accessos.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 33% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins a la parada terminal.

Aquest matí 12 autobusos han estat objecte de sabotatges per pintades o trencament de vidres. Ahir entre les 20.20 i la mitjanit van ser vandalitzats deu autobusos que prestaven servei, amb trencament de vidres.

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-franja-de-mati-serveis-minims-metro-autobusos