29.10.2012
Autor
Premsa TMB

Serveis mínims al metro per a la convocatòria de vaga de dimecres, 31 d'octubre

Amb  motiu de la vaga convocada pel comitè d'empresa de Metro per dimecres vinent, 31 d'octubre, el Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin serveis mínims per garantir la mobilitat al llarg de tota la jornada.

L’ordre dicta que des de l'inici del servei comercial, a les 5 del matí, i fins a la finalització, a les 2 de la matinada de dijous, 1 de novembre, funcioni un terç (el 33%) del servei habitual al conjunt de la xarxa de metro.

TMB adverteix que l'oferta resultant de l'aplicació dels serveis mínims pot ser insuficient per absorbir la demanda normal d'un dia laborable, vigília de festiu i principi de pont, en què habitualment es registren 1,3 milions de validacions al conjunt de les línies de metro. Es recomanarà, per tant, seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

TMB lamenta aquesta nova jornada de vaga, que es planteja com a resposta a una disposició del govern central que afecta tot el sector públic i que és d'obligada aplicació. L'empresa ha proposat mesures per minimitzar l’efecte d'aquesta normativa, garantint que no hi hagi pèrdua real del poder adquisitiu dels treballadors, una sortida que compta amb el suport de dos sindicats i del 45% de la plantilla d'Autobusos. Els últims dies la direcció de l'empresa ha accentuat els esforços per arribar a acords amb els altres sindicats d'Autobusos i amb els que formen el comitè d'empresa de Metro, per aconseguir que tots els treballadors es beneficiïn d'aquesta opció.

Darrera modificació
27.07.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/serveis-minims-metro-convocatoria-de-vaga-de-dimecres-31-doctubre