26.03.2013
Autor
Premsa TMB

Comença el 7è Concurs de Relats Curts de TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi

La 7a edició del Concurs de Relats Curts Online de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb motiu de la diada de Sant Jordi, ha començat avui amb l'obertura del lloc web interactiu relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar-hi i on es recolliran i publicaran els originals presentats fins al 25 d'abril. Els relats, escrits en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, han de versar sobre alguna història viscuda o imaginada en un autobús o al metro. Els guanyadors s'emportaran iPads mini amb llibres electrònics i lots de llibres, i els finalistes una subscripció anual al club TR3SC.

Com a novetat, aquest any, a més de la categoria del relat lliure, també s'hi pot participar en tres categories més: Sant Jordi Tweet, Insta Relat i Salvador Espriu.

Els usuaris de Twitter poden escriure relats de menys de 140 caràcters explicant la llegenda de Sant Jordi d’una manera original, amb poques paraules però amb molta creativitat. Per entrar al concurs han de piular fer servir l’etiqueta #relatscurts.

Pel que fa a la categoria Insta Relat, els usuaris que hi vulguin participar han de penjar la seva fotografia feta al metro o al bus i etiquetada amb #relatscurts com en el cas anterior. Les fotos es podran pujar des d’Instagram i Facebook al microsite del concurs perquè el jurat les pugui valorar. Les imatges han de portar un titular i també poden anar acompanyades d’un text.

En el marc de la col·laboració de TMB amb el centenari del naixement de Salvador Espriu, en aquesta nova edició del Concurs de Relats Curts Online els participants també poden homenatjar un dels poetes més compromesos amb la seva terra, enviant els seus poemes de com a màxim 3.500 paraules.

Per facilitar la feina als participants TMB ofereix dos recursos molt inspiradors. D’una banda, a la xarxa social musical Spotify s’hi ha creat una llista amb música relaxant i instrumental per potenciar la imaginació dels participants. I al web del concurs s’hi pot trobar una secció anomenada “Trinomi fantàstic” que ofereix combinacions de paraules diferents per ajudar a crear la primera frase dels relats.

Compartir emocions i històries

El Concurs de Relats Curts Online de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l'escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació i la viralitat, de manera que totes les obres que es rebin es puguin llegir instantàniament i es puguin reenviar les que més agradin o emocionin a través de Facebook i Twitter.

La intenció és, per tant, compartir les històries que es vagin publicant i, a la vegada, fer arribar situacions viscudes. L'admissió de relats es tanca el 25 d'abril i com l'any passat aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració del Grupo Planeta i el Grup 62, a través dels segells editorials Booket i labutxaca.

Maria Barbal, presidenta del jurat

Un jurat presidit per l'escriptora Maria Barbal, autora de "Pedra de tartera" i "Càmfora", entre d'altres títols, triarà els relats finalistes de les diferents categories. Els guanyadors de les quatre categories s'emportaran un iPad mini, amb llibres electrònics, així com lots de llibres. Els finalistes també tindran una subscripció anual al club de cultura TR3SC.

A l'edició anterior del Concurs de Relats Curts Online de TMB es van presentar 2.756 narracions i va tenir un 15% més de participants respecte el 2011.

A més, com l’any passat tots els participants del concurs passaran a formar part del club exclusiu per als usuaris del transport públic JoTMBé, que ja compta amb 46.000 membres.
 

Darrera modificació
16.11.2021

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-7e-concurs-de-relats-curts-de-tmb-amb-motiu-de-diada-de-sant-jordi