Autor
Redacció

Aclariments en les bases legals del Concurs de Relats Curts Online 2017

S’especifica que la cessió a TMB dels drets de propietat intel·lectual sobre les creacions literàries serà amb finalitats de difusió en els canals propis de l’empresa i de manera no exclusiva.

Les bases legals de l’11è Concurs de Relats Curts Online de TMB inclouen des d’avui una ampliació del punt número 13, que tracta sobre els drets de propietat intel·lectual dels relats participants. Ara s’hi fa constar que la cessió és per cinc anys, per a la difusió no comercial en els canals i suports de TMB, i amb caràcter no exclusiu.

El canvi resol els dubtes que havien plantejat alguns juristes i evita una possible interpretació segons la qual TMB podria explotar comercialment les creacions literàries presentades al concurs al marge i en detriment dels seus autors.

Les bases del concurs es van inspirar en les d’altres convocatòries, la majoria de les quals recullen els drets de propietat intel·lectual seguint el model que havia reproduït TMB. Donat que els objectius del concurs de relats de TMB no són lucratius, sinó d’estímul de la creació literària i de dinamització del transport públic, s’ha decidit incorporar aquestes petites modificacions en l’articulat per evitar confusions.

Cinc categories en marxa

L’11è Concurs de Relats Curts Online de TMB es va posar en marxa el 24 d’abril passat i s’hi pot participar fins al 31 de maig, en cinc categories: Relat lliure, TweetRelat, Instarelat, Els Jocs de Barcelona 92 i Relat Aventura (les dues últimes són novetats).

Els participants a les categories de Relat Lliure, Els Jocs de Barcelona 92 i Relat Aventura estan penjant les seves obres directament al web relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TweetRelat és directa a través d’Instagram i Twitter, amb l’etiqueta #RelatsTMB2017.

Entre els premis hi ha un viatge a Frankfurt per al millor Relat Lliure, un viatge al Japó (gentilesa d’Iberia) per al guanyador de la categoria Els Jocs de Barcelona 92 i un viatge a Austràlia (cortesia de Disney) per al text guanyador de la secció Relat Aventura. Els vencedors de les cinc categories s'emportaran lots de llibres, inscripcions a cursos de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per veure l’obra de teatre del Grec Festival 2017 sobre l’aniversari dels Jocs Olímpics. A més, els autors premiats veuran els seus relats publicats als suports de TMB.

Darrera modificació
dilluns, maig 22, 2017 - 20:12

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/aclariments-bases-legals-concurs-de-relats-curts-online-2017