Autor
Toni Bravo

El plaer anual de viatjar en el primer comboi de metro del 1924

La sortida nocturna d'enguany del tren M1-M6-M8 ha servit per recordar la proximitat del 50è aniversari de l'arribada del metro al barri d'Horta.

Moltes històries màgiques tenen com a punt de referència la mitjanit. La matinada passada, prop d'unes 300 persones, algunes vestides d'època per a l'ocasió, han pogut gaudir d'un viatge màgic en el primer metro de Barcelona, del 1924: el comboi M1-M6-M8, també conegut com el 300, la seva segona numeració.

La Fundació TMB ha estat l'encarregada d'organitzar, un any més, el trajecte de prop de dues hores en aquest històric tren. El recorregut s'ha fet des de l'estació de Sagrada Família, per la línia 2, fins a l'estació de La Pau. El tren, posteriorment, ha fet el camí de tornada, a contravia, cap a Sagrada Família.

50 anys del metro a Horta

Aquest any el viatge històric rememora l'arribada del metro al barri d'Horta. Es va produir el 5 d'octubre del 1967. Per això el vestíbul de l'estació de Sagrada Família ha acollit una exposició de fotografies sobre aquesta efemèride, i abans de la sortida del tren, Joan Coll, de CultRuta (l'empresa que organitza regularment visites temàtiques a la xarxa), ha explicat com va ser d'important que un transport modern i eficaç com el metro estigués a l'abast de la població treballadora, i això en el context de l'inici de l'expansió del transport públic urbà després de les estretors de la postguerra.

Imatge
Una exposició sobre els 50 anys del 'arribada del metro a Horta rebia els convidats / Foto: Pep Herrero (TMB)

Detall del logotip original del tren M1-M6-M8 del Gran Metro / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Darrera modificació
divendres, maig 5, 2017 - 13:13

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/plaer-anual-de-viatjar-primer-comboi-de-metro-1924