Autor
Toni Bravo

El Museu del Ferrocarril de Vilanova fa via per renovar-se i ampliar-se

Les instal·lacions del Museu del Ferrocarril creixeran en més de 1.300 metres quadrats, i inclouran una part de la supermaqueta ferroviària del projecte Scòpic Miniatur Barcelona.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya ha iniciat una profunda renovació fins al 2020, però que ja es pot començar a gaudir, amb la fita d'aconseguir un espai ple d'activitats d'oci i de noves experiències al voltant del món del tren, segons ha informat en un comunicat.

Una subvenció de prop de dos milions d'euros ha permès al museu, situat a l'antic dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú, fer una actuació a la totalitat de les seves instal·lacions. Les àrees expositives passaran de quatre a set i s'incrementarà la superfície en més de 1.300 metres quadrats.

Amb aquesta ampliació, la reordenació d'espais i l'increment de continguts, el museu continuarà de forma més àmplia la seva tasca de consolidació com a centre obert de coneixement i també de divulgació dels trens en entorns universitaris i escoles.

Un dels nous espais projectats s'ha reservat per instal·lar una part del projecte Scòpic Miniatur Barcelona, la maqueta ferroviària interactiva a escala H0 que no va reeixir. Per fer-nos-en una idea, el trasllat fins a Vilanova i la Geltrú va necessitar set tràilers i dos camions.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya és gestionat per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, de la qual TMB n'és membre.

Darrera modificació
dimecres, febrer 22, 2017 - 08:29

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/museu-ferrocarril-de-vilanova-fa-renovar-se-ampliar-se