Redacció

El Dia Sense Cotxes es torna a celebrar a Barcelona

Amb la finalitat d'amplificar la promoció de la mobilitat sostenible, Barcelona recupera aquest any la celebració del Dia sense Cotxes, que tindrà lloc dissabte, 17 d'octubre, dins la Setmana de la Mobilitat.

La recuperació del Dia Sense Cotxes a Barcelona consistirà a habilitar uns espais temporalment tancats al trànsit als diferents districtes de la ciutat, per convidar a gaudir-ne prescindint dels vehicles motoritzats. En total hi haurà deu talls de trànsit als deu districtes, que seran efectius de les 10 a les 20 hores, segons ha informat l'Ajuntament.

En aquests àmbits està previst desenvolupar diferents tipus d'activitats que contribuiran a la conscienciació ciutadana i a la promoció de nous models de transport més sostenibles, així com a la dinamització dels nous usos que tindran aquests espais públics guanyats en favor del ciutadà, d'acord amb els objectius generals de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. "Volem mostrar una aposta ferma per la mobilitat sostenible a la ciutat", ha explicat la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal.

També es tallarà el tronc central de l'avinguda Diagonal i es deixaran els laterals per al pas del transport públic i els veïns. En aquest punt es potenciaran les activitats divulgatives amb la finalitat de donar a conèixer els objectius que persegueix el Pla de mobilitat 2013-2018.

Presència de TMB Educa a la Diagonal

El programa TMB Educa tindrà presència en aquest lloc central de la celebració, el tram de la Diagonal que va del passeig de Gràcia al passeig de Sant Joan. TMB hi disposarà un autobús en què els infants podran reconèixer les diferents parts del vehicle. Al mateix temps, funcionarà un taller de dibuixos sobre el tema del Dia Sense Cotxes o bé de tema lliure, i es fabricaran xapes.

El mateix dia 17, excepcionalment, estarà obert l'Espai Mercè Sala, on es podrà veure l'exposició "TMB en acció. Un viatge sostenible" de 10 h a 20 h. I és que el tema de l'exposició està totalment vinculat amb l'esperit de la Setmana de la Mobilitat. S'hi pot descobrir, per exemple, que en el rentat de metros i autobusos es recicla el 80% de l'agua utilitzada, i que sense TMB circularien 400.000 cotxes més per Barcelona.

Darrera modificació: 
16.11.2015

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies